Το θερμότερο Σαββατοκύριακο των τελευταίων ετών

Σύμφωνα με τις νέες προγνώσεις, ο καύσωνας με την ονομασία «CLEON» θα έχει θερμοκρασίες ρεκόρ μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Οι κλιματικές προβολές, δηλαδή αυτές που μας δείχνουν μια μελλοντική κατάσταση του κλίματος, ακόμη και με τα πιο ευνοϊκά σενάρια, μας δείχνουν ότι το κλίμα θα είναι θερμότερο. Είναι ανησυχητικό και δημοσιεύτηκε στην έκθεση της διακυβερνητικής επιτροπής για το κλίμα, ότι τα παιδιά μας σήμερα θα βιώσουν ένα πολύ θερμότερο κλίμα», λέει ο πυρομετεωρολόγος, Θεόδωρος Γιάνναρος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Κυριακή θα φέρει θερμοκρασίες ρεκόρ, χαρακτηρίζοντάς την, την πιο ζεστή ήμερα των τελευταίων 5 ετών.

Επίγεια κόλαση

Συναγερμός έχει σημάνει για 6 μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει σε ακραίες θερμοκρασίες:

– Αθήνα,

– Θεσσαλονίκη,

– Λάρισα,

– Ιωάννινα,

– Πάτρα,

– Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας του καύσωνα είναι πως ακόμη και κατά τις πρωινές ώρες ο υδράργυρος δε θα πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα.

Οι επόμενες μέρες θα κυλήσουν δυσκολότερα για όσους εργάζονται, ιδιαίτερα σε εξωτερικές δουλειές, αφού η ατμόσφαιρα θα είναι αποπνικτική.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από σήμερα έως και την Κυριακή 23/07/2023, τροποποιείται το ωράριο λειτουργείας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 12:00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30.

Όλοι οι δήμοι ρίχνονται στη μάχη για να προστατέψουν τους πολίτες με   κλιματιζόμενες αίθουσες που ανοίγουν νωρίς το πρωί και κλείνουν αργά το βράδυ.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι ο καύσωνας θα έχει και τρίτη φάση, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θερμοκρασίες ρεκόρ, σπάνιες για την Ελλάδα.megatv.com