Την πρώτη μεγάλη θερμική εισβολή του καλοκαιριού βιώνει εδώ και λίγες ώρες η χώρα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αύριο και μεθαύριο ακόμη και στους 39 βαθμούς κελσίου.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας γίνεται όλο και περισσότερο αποπνικτική ενώ ήδη πολλοί έχουν ξεχυθεί στις παραλίες για να ανακουφιστούν.

Το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης του καλοκαιριού οδήγησε τον κόσμο στις παραλίες. Ανάσα δροσιάς δίπλα στη θάλασσα βρήκαν οικογένειες και μικρά παιδιά, αλλά και οι τουρίστες.

Ανεβαίνει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία από σήμερα, ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κάνοντας έτσι αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Σε κλοιό «καύσωνα» κινείται από σήμερα Δευτέρα (3.6.2024) όλη η χώρα, καθώς ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και θα επικρατήσει έντονη ζέστη σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ τις επόμενες μέρες το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 °C την Τρίτη

Την Τρίτη θα κορυφωθεί η αύξηση της θερμοκρασίας.

Σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, που θα συνδυάζονται με ηλιοφάνεια. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 31- 34 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στα ανατολικά στους 36 – 38 βαθμούς, στους 34 – 36 στα βόρεια ηπειρωτικά και 32 – 37 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Ειδικότερα, στην ανατολική Πελοπόννησο, στην περιοχή της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, στην κεντρική Εύβοια και στην Θεσσαλία αργά μεσημέρι θα σημειωθούν ακόμα και 38 βαθμούς Κελσίου.

Πότε υποχωρεί η έντονη για την εποχή ζέστη

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 34°C.

Ωστόσο, νέα θερμή εισβολή έρχεται από την Κυριακή με το θερμόμετρο να φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.



megatv.com