Σφοδρή χιονοκαταιγίδα σάρωσε χθες την πόλη του Βόλου, την ευρύτερη περιοχή του καθώς και το Πήλιο. Η χιονόπτωση, που συνοδεύτηκε από αστραπές και κεραυνούς, ήταν πολύ έντονη, ενώ η πυκνότητα ήταν τόσο μεγάλη που «άσπρισαν» τα πάντα.

Στο Πήλιο η συνεχιζόμενη χιονόπτωση έφτασε το χιόνι σε πάνω από ένα μέτρο στα Χάνια, τη Ζαγορά,το Μούρεσι και σε όλα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου. Τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν από τον Άνω Βόλο και πάνω προς Πορταριά, Μακρυνίτσα και Χάνια, όπου η θερμοκρασία είναι στους μείον 9 βαθμούς.

Στο παραλιακό Πήλιο, στην πλευρά του Παγασητικού και από την Αγριά ως την Αργαλαστή, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ το δεύτερο κύμα της χιονόπτωσης είναι εντονότερο από το χθεσινό σε όλη την περιοχή του Νοτίου Πηλίου. Στον Βόλο το χιόνι έφτασε στη θάλασσα.

Όλη τη νύχτα χιόνιζε στη Θήβα, με το χιόνι να φτάνει το μισό μέτρο.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Το πυκνό χιόνι σε Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες και Θεσσαλία συνεχίζεται, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως η «Μπάρμπαρα» θα δίνει χιονοπτώσεις έως και την Πέμπτη. Στην Εύβοια μάχη με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τα χιόνια δίνουν οι κάτοικοι.

Έως αυτή την ώρα στην εθνική οδό πριν την Μαλακάσα, το χιόνι ήταν πυκνό. Σημειώνεται πως η εθνική οδός για τα βαρέα οχήματα πάνω από 3,5 τόνους είναι ανοιχτή.

Στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα.

Οι δρόμοι που οδηγούν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, καθώς αναμένεται η εμφάνιση των εκχιονιστικών, ενώ μετά τα χιόνια, σειρά θα έχει ο παγετός, με τους πολίτες να πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.megatv.com