Στον Έβρο, οδηγοί κινδύνευσαν να παρασυρθούν από τα νερά. Οι κάτοικοι στον Κυπρίνο ήρθαν αντιμέτωποι με μία βιβλική καταστροφή για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια.

«Ενώ είχαμε πει την πρώτη φορά να γίνουν κάποια έργα εδώ πέρα, γίνανε μισά. Το αυτοκίνητο είναι για πέταμα. Έχει πλημμυρίσει τέλος, και από εκεί και πέρα όλα τα εργαλεία που έχω εκεί μέσα», λένε οι κάτοικοι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δρόμοι στη Λεπτή Ορεστιάδας μετατράπηκαν σε ποτάμια. Τα νερά πέρασαν στις αυλές, μέσα στα σπίτια και τα καταστήματα.

«Αυτό έγινε ξαφνικά, εμείς στο κατάστημά μας είχαμε κόσμο, είχαμε πάρα πολύ κόσμο γιατί έβρεχε και ξαφνικά ξεκίνησαν τα νερά να έρχονται στα πόδια μας. Έχουν καταστραφεί ψυγεία, καταψύκτες, όλο το εμπόρευμα για το τριήμερο που είχαμε του Αγίου Πνεύματος».

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Μέσα σε ένα βράδυ, η Ευθυμία Νικολάου είδε όλους τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. Διπλό το χτύπημα της κακοκαιρίας. Σπίτι και μαγαζί καταστράφηκαν. «Δεν έχουν μείνει ούτε έπιπλα, ούτε αυτοκίνητα, ούτε μαγαζί, τίποτα» τόνισε.

Ίδια η εικόνα και στο Νεοχώρι Ορεστιάδας. Οι αυλές των σπιτιών γεμάτες νερά και λάσπες.

Τα περισσότερα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας στον Έβρο σημειώθηκαν στο τρίγωνο Ορεστιάδας. Τη Λεπτή, το Νεοχώρι, τον Κυπρίνο, το Φυλάκιο και τη Νέα Βύσσα.

Ο πρώην βολεϊμπολίστας Κώστας Μπαρμπούδης και κάτοικος Ορεστιάδας φθάνει στο πατρικό του στο Νεοχώρι. Τα πάντα γύρω του πλημμυρισμένα, τρέχει με αγωνία στο σπιτάκι του σκύλου.

Το βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο, είχε αίσιο τέλος για το μικρό κατοικίδιο. «Με το που πήγα στο χωριό, ερχόταν το νερό χείμαρρος. Τρέχαμε να σώσουμε ότι προλάβουμε. Έχω εκεί τα σκυλιά μου, ευτυχώς και ένα κουταβάκι που έχω εκεί στην άκρη της αυλής, τελευταία στιγμή πρόλαβα και το πήρα στην αγκαλιά μου» σημείωσε.

Πλημύρισαν σπίτια

Στον δήμο Παγγαίου της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, σπίτια πλημμύρισαν, περιουσίες καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.
Σε πολλά σπίτια στο Οφρύνιο της Καβάλας το νερό έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο.

Συνολικά, η πυροσβεστική δέχθηκε 293 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Οι περισσότερες κλήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER