Αντιμέτωπες με ένα κύμα κακοκαιρίας θα βρεθούν αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τους αρμόδιους φορείς να συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις περιοχές που θα σημειωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το 112 έστειλε μήνυμα μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, το προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν σε πρώτη φάση οι χρήστες κινητών τηλεφώνων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, ενώ ακολούθησε μήνυμα στους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Η γενική γραμματεία βρίσκεται σε επιφυλακή και παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα συναντάται στην Ζάκυνθο όπου η πυροσβεστική επενέβη δύο φορές το πρωί της Πέμπτης, στις περιοχές Αργάσι και Γαϊτάνι, προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο, λόγω του ότι είχε πλημμυρίσει το οδόστρωμα, δύο οδηγούς αυτοκινήτων.

Επιπλέον, χρειάστηκε η πυροσβεστική να επέμβει σε δύο περιπτώσεις για απάντληση υδάτων και για κοπή δένδρων.

Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να χτυπήσουν και το λεκανοπέδιο της Αττικής.megatv.com