Οδηγοί και πεζοί βουτηγμένοι στα νερά έζησαν μια απίστευτη περιπέτεια μέχρι να φτάσουν στους προορισμούς τους.

«Καταρράκτες» σχηματίστηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, στη Βασιλίσσης Σοφίας και στον Λόφο του Στρέφη.

Ώρα 10.30 το πρωί η υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι μέσα σε λίγα λεπτά πλημμύρισε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Αυτοκίνητα «κόλλησαν» στα λασπόνερα και οι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους. Η στάθμη του νερού έφτασε τόσο ψηλά που ορισμένοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους.

Στις 11 οι κάτοικοι στο λεκανοπέδιο έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω των ισχυρών φαινομένων.

Τριτοκοσμικές εικόνες και στο 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας που πλημμύρισε για μια ακόμη φορά. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις σχολικές αίθουσες με τη βοήθεια δασκάλων και των γονέων τους. Οι εκπαιδευτικοί τοποθέτησαν σακιά έξω από τις εισόδους για να εμποδίσουν τα νερά να μπουν στις τάξεις.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν και το Θησείο με το Μοναστηράκι. Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος περαστικός όταν το περβάζι μπαλκονιού κατέρρευσε κι έπεσε στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας, στην οδό Ερμού.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν αρκετές περιοχές στην Αθήνα. Φάληρο, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Βούλα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η βροχόπτωση που έπληξε το νομό Αττικής ήταν πολύ ισχυρή. Μέσα σε 1 ώρα, σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης στην Αττική με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h.

Στη Δροσιά οι δρόμοι για μια ακόμη φορά πλημμύρισαν από την έντονη βροχόπτωση με τα νερά να κατευθύνονται στη Λεωφόρο Σταμάτας που διαχρονικά αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω κακοκαιρίας.

Νέα σύσκεψη έγινε νωρίτερα στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Κλειστά θα παραμείνουν τα απογευματινά και τα νυχτερινά σχολεία απόψε στην Αττική. Περισσότερες από 200 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, και για μεταφορά επιβατών οχημάτων που είχαν παγιδευτεί από συσσωρεμένα νερά.megatv.com