Κακοκαιρία εξπρές με καταιγίδες βροχές και χαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας. Θυελλώδεις άνεμοι με έντονες βροχοπτώσεις στη Λήμνο δημιουργήσαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση του νησιού.

Το Γυμνάσιο Μύρινας πλημμύρισε και χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από το σχολείο οι μαθητές ενώ θα παραμείνει κλειστό και αύριο Τρίτη(13/02).

Δέντρα έπεσαν σε κολώνες της ΔΕΗ και σημειωθήκαν διακοπές ρεύματος. Δύο οχήματα καταπλακώθηκαν από πτώση τοιχίου στο γήπεδο Ατσικής ενώ η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα και στη γέφυρα Ραγκαβά στον Κάσπακα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Το ύψος της βροχής έφθασε τους 150 τόνους ανά στρέμμα με το δήμο Λήμνου να καλεί τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες.

Χαλάζι, κεραυνοί και πτώσεις δέντρων στην Κέρκυρα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το νησί από το απόγευμα της Κυριακής.

Πτώσεις δέντρων, προβλήματα στις μετακινήσεις και κλειστά σχολεία

Τα ξημερώματα η κακοκαιρία «χτύπησε» και την Πάτρα, με χοντρό χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Στη βόρεια Εύβοια αλλά και στο Σοχό Θεσσαλονίκης όπου τα περισσότερα σχολεία έμειναν σήμερα κλειστά, οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν κλαδιά και κορμούς δέντρων στο οδικό δίκτυο και σε καλώδια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν μέχρι την Πέμπτη  στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.



megatv.com