Ο Νικ Καλάθης δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε ωστόσο εξίσου… δύσκολη είναι και η αποδέσμευσή του από την τουρκική ομάδα.

Η… πολυκοσμία που παρατηρείται στην περιφέρεια της Φενέρμπαχτσε έχει δείξει την… πόρτα της εξόδου στον Νικ Καλάθη. Άλλωστε το μέλλον του στην Κωνσταντινούπολη ήταν εκ των πραγμάτων αβέβαιο, με τον 34χρονο πόιντ γκαρντ να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Βέβαια μόνο… εύκολη δεν πρέπει να θεωρείται η αποδέσμευσή του από τη Φενέρμπαχτσε. Ο λόγος έχει να κάνει με το κλειστό συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από έναν χρόνο και το οποίο θα του αποφέρει για τη σεζόν 2023-24 άλλο 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Όπερ και σημαίνει ότι θα πρέπει να αποζημιωθεί… αδρά προκειμένου να αποχωρήσει, ενδεχομένως και με ολόκληρο το ποσό που ορίζει το συμβόλαιό του.

Το σίγουρο είναι ότι επικρατεί συνωστισμός στις τάξεις των γκαρντ καθώς η επικείμενη έλευση του Ραούλ Νέτο σε συνδυασμό με την απόκτηση του Γιαμ Μαντάρ, δεν δίνει τη δυνατότητα στον Νικ Καλάθη να βρει χώρο και χρόνο. Επιπλέον την backcourt της Φενέρμπαχτσε πλαισιώνουν και οι Γκούντουριτς, Γουίλμπεκιν, Ντόρσεϊ, Χαζέρ και Μαχμούτογλου.



gazzeta.gr