Το χρονικό

Καλλιθέα, ώρα 05.30 το πρωί. Οι δύο θρασύτατοι διαρρήκτες τρέχουν σέρνοντας μαζί τους ένα χρηματοκιβώτιο που μόλις έχουν αποσπάσει από κατάστημα παραγωγής τροφίμων.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA φαίνονται οι δύο άντρες φορώντας κουκούλες να προσπαθούν να  διαφύγουν με τη λεία τους.

«Γύρω στις 05.00 η ώρα ακούστηκαν κάποιοι θόρυβοι εδώ στη γειτονιά, ξυπνήσαμε μήπως τυχόν γίνεται κάποια κλοπή γιατί στο παρελθόν έχουνε κλέψει. Ύστερα από 20 λεπτά ακούστηκε ένα δυνατό μπαμ, είδαμε από τα μπαλκόνια που βγήκαμε έξω ότι κάποιοι κουβαλάγανε κάτι. Ουδείς μπορούσε να καταλάβει ότι ήταν χρηματοκιβώτιο», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Αφού μπήκαν στο κατάστημα, πέταξαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου το χρηματοκιβώτιο και στη συνέχεια το έβγαλαν μέχρι τον δρόμο. Οι φθορές μαρτυρούν την προσπάθεια των δύο αντρών να το πάρουν μαζί τους ώστε να καταφέρουν να το ανοίξουν.

Μπόρεσαν να το μεταφέρουν για πάνω από 100 μέτρα. Τρόμαξαν όμως από τις φωνές των γειτόνων που είχαν βγει στα μπαλκόνια, το άφησαν και τράπηκαν αμέσως σε φυγή.

«Βγήκαμε από τη γειτονιά, τους κυνηγήσαμε. Αυτοί το παρατήσανε στο γεφυράκι από την πλευρά του Μοσχάτου, ωστόσο είχαμε πάρει και την αστυνομία».

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και πήρε το χρηματοκιβώτιο ώστε να το ελέγξει για δακτυλικά αποτυπώματα. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες.megatv.com