Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο συγκεκριμένος άνδρας, Έλληνας 66 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, «ο ως άνω οδηγός εντοπίστηκε έξωθεν σχολικού συγκροτήματος στα Καλύβια, να οδηγεί λεωφορείο ιδιοκτησίας του, έχοντας ως επιβάτες περί τους 40 μαθητές».

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος οδηγούσε στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, έπειτα από παράβαση που του είχε βεβαιωθεί και είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση.

Στη συνέχεια, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, οι 40 μαθητές αποβιβάστηκαν και το δρομολόγιο επιστροφής τους πραγματοποιήθηκε από έτερα λεωφορεία.

Ο 66χρονος έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

«Είναι τραγικός»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Καλιακμάνης, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, έκανε λόγο για έναν τραγικό άνθρωπο.

«Ένας τραγικός άνθρωπος γιατί όταν τον συνέλαβαν το 2022, πέρα από το ότι είχε πιει αλκοόλ υπερβολικά, συνελήφθη για βία εναντίον αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση, εξύβριση. Και αυτός είχε μέσα στο λεωφορείο 40 παιδιά, χωρίς να έχει το δικαίωμα να οδηγεί. Και από το ΚΤΕΛ του είχε αφαιρεθεί αυτό δικαίωμα».

Σύμφωνα με τον κ. Καλιακμάνη, «όταν πήγαν οι αστυνομικοί εκεί, καθόταν στη θέση του οδηγού. Είναι υπότροπος».

«Η αστυνομία μετά τα Τέμπη, η Τροχαία έχει συστήσει ειδική ομάδα για ελέγχους σε επαγγελματικά αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά. Μέσα σε έναν μήνα βρήκαν 6.200 παραβάσεις σε ταχογράφους, ελαστικά διαλυμένα, ρεπό και παραβάσεις ωαρίου.megatv.com