Ο Sergio Perez θα είναι βασικός διεκδικητής για την πρώτη θέση στο Grand Prix του Μπαχρέιν το απόγευμα της Κυριακής, αφού κατέκτησε την 2η θέση στις χθεσινές κατατακτήριες.

Ο Μεξικανός εκκινεί από τη δεύτερη θέση, με τον team mate του Max Verstappen να βρίσκεται στην pole position. Αυτό το 1-2 για τη Red Bull σήμαινε πολλά για την RedBull τον Christian Horner και μια καλή εκκίνηση είναι κρίσιμη για ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα.

Ο Perez ανέφερε ότι έγιναν συμβιβασμοί, κυρίως στο κομμάτι του στησίματος του μονοθεσίου, με το βλέμμα στον κυριακάτικο αγώνα. Συγκεκριμένα, η ομάδα άλλαξε από το setup για τις κατατακτήριες δοκιμές σε ένα setup για τον αγώνα, κάτι που ελπίζουν ότι θα κάνει τη Red Bull πιο ανταγωνιστική.

“Κάναμε κάποιους συμβιβασμούς. Ελπίζουμε ότι θα αποδώσει,” δήλωσε ο Perez σε δηλώσεις του μετά τις κατατακτήριες.

Ο Μεξικανός οδηγός αποκάλυψε επίσης ότι είναι ικανοποιημένος με το μονοθέσιό του και την απόδοσή του στις πρώτες κατατακτήριες της σεζόν.

“Είμαι πιο άνετος με το μονοθέσιο. Το πίσω μέρος αυτού του μονοθεσίου είναι λίγο πιο “βιδωμένο στο έδαφος”, οπότε μπορώ να δουλέψω λίγο καλύτερα με αυτό. Άρα, ναι, αυτό είναι θετικό για μένα”.

“Νομίζω ότι η Ferrari θα είναι μέσα στην εξίσωση του αγώνα, μαζί με την Aston Martin και τη Mercedes. Δεν είχαμε δει τέτοιο ρυθμό από τη Ferrari μέχρι σήμερα, οπότε νομίζω ότι κρύβονται αρκετά”, δήλωσε ο Perez.

Σύμφωνα με τον Perez, η Red Bull θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στη φθορά των ελαστικών, καθώς η φθορά τους εδώ είναι υψηλή. Έτσι, για ένα καλό αποτέλεσμα, οι ομάδες θα πρέπει να παίξουν στρατηγικά την Κυριακή.


f1fan.gr