Ένταση επικράτησε κατά την συγκέντρωση των αγροτών στον κόμβο του Ε65, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Ο κύριος όγκος των αγροτικών μηχανημάτων που έρχεται στον κόμβο του Ε65 από την περιοχή του Παλαμά σταμάτησε προσωρινά από αστυνομικούς στο οδικό τμήμα μεταξύ Ματαράγκας και Δέλτα Καρδίτσας (κόμβος Ε65) και μετά από σύντομες διαβουλεύσεις ανάμεσα στην αστυνομία με τους επικεφαλής της κινητοποίησης η πορεία των τρακτέρ προχώρησε και έφθασε στον κόμβο του Ε65.

Συζητήσεις έγιναν μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών και Αστυνομίας προκειμένου να επιτραπεί στους αγρότες να περάσουν από το αστυνομικό μπλόκο στον Ε65 για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που τους βγάζουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό που προαναφέρθηκε, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό, κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες, καθώς και το πάγιο αίτημα για έργα υποδομής και άρδευσης.

Στο σημείο περί τη 1μ.μ. χθες επικράτησε αναταραχή καθώς οι αγρότες προσπάθησαν να μετακινήσουν όχημα της ΕΛΑΣ για να ανέβουν πάνω στον Ε-65 και ακολούθησαν διαπληκτισμοί ενώ έπεσαν και δακρυγόνα.

Τελικά, οι προσπάθειες των αστυνομικών δεν επιτεύχθηκαν, οι αγρότες κατάφεραν και έστησαν το μπλόκο. Αυτή την στιγμή η Καρδίτσα είναι αποκλεισμένη από όλες τις πλευρές και δεν υπάρχει πρόσβαση.megatv.com