Η μεταβίβαση των μετοχών της Καρδίτσας μπορεί να επιφέρει κυρώσεις στην ομάδα από το ερχόμενο πρωτάθλημα, μετά και την έκθεση της ΕΕΑ.

Η Καρδίτσα μπορεί να παρέμεινε για μία ακόμα χρονιά στη Stoiximan Basket League, αλλά η νέα χρονιά ξεκίνησε με… μπελάδες. Και αυτοί προέκυψαν από την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που πήρε την απόφαση να ακυρώσει την αγορά των μετοχών της ομάδας. Με παραβιάσεις που είναι πολύ πιθανό να σημάνουν αφαίρεση βαθμών από το ερχόμενο πρωτάθλημα για την Καρδίτσα.

Συγκεκριμένα η ΕΕΑ μπλόκαρε τη μεταβίβαση των μετοχών στους Θωμά Δεληγιάννη (6.25%), Λεωνίδα Ντανοβασίλη (5.42%) και Κωνσταντίνο Πρίτσα (5.25%). Σύμφωνα με τις παραβάσεις του άρθρου 69 παρ. 1 του νόμου 2725/1999, το μπλοκάρισμα της μεταβίβασης επέφερε και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στον κάθε ένα εκ των τριών, καθώς και στην ίδια την ομάδα. Το σύνολο δηλαδή 40.000, με τον Γιάννη Μπουρούση να παραμένει μέτοχος, μετά την ακύρωση της μεταβίβασης.

Οι Θεσσαλοί πλέον κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών, από τη στιγμή που διαβιβάστηκε η έκθεση της ΕΕΑ στον ΕΣΑΚΕ και καλούνται να κάνουν εκ νέου διαμοιρασμό για να αποφύγουν τις κυρώσεις. Καθώς οι υπόλοιπες ΚΑΕ έχουν έννομο συμφέρον να καταφύγουν σε καταγγελία.gazzeta.gr