Το εναέριο μέσο έπεσε σε δύσβατη περιοχή στον Πλατανιστό, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αυτήν την στιγμή έχει προσεγγίσει το σημείο ήδη πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, το Καναντέρ αφού έριξε το νερό πάνω από την εστία της φωτιάς έστριψε για να σηκωθεί, ο δεξιός πλωτήρας χτύπησε πάνω σε δέντρο και κόπηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.

Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια του Καναντέρ

Δύο οι πιλότοι

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είναι ελληνικό και οι πιλότοι είναι δύο, 34 και 27 ετών από την Αγχίαλο Βόλου.

Σημειώνεται πως το Καναντέρ ήταν CL-215 και είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο για να επιχειρήσει στην Κάρυστο.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του Καναντέρ. Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

«Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι»

Ο πιλότος Παντελής Φραγκούλης είπε στο MEGA ότι το Καναντέρ επιχειρούσε σε αυτό το δύσβατο σημείο με αποτέλεσμα να κατέβει πολύ χαμηλά για να στοχοθετήσει τη φωτιά. «Οι πιλότοι είναι εξαντλημένοι», πρόσθεσε.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και πιλότος μίλησε στο MEGA και είπε ότι είναι συγκλονιστικό ότι είδαμε την πτώση του αεροσκάφους σε live μετάδοση, ειδικά αυτούς που γνωρίζουν πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι αυτό που κάνουν οι πιλότοι.

«Ήταν μια οριακή προσπάθεια, πάρα πολύ χαμηλά», είπε ο κ. Κωνσταντέλος.megatv.com