Πετυχαίνοντας τέσσερις νίκες στις δύο τελευταίες ημέρες της διοργάνωσης, ο Φράνσις Τιαφό κατάφερε να κατακτήσει τον απαιτητικό τίτλο στο US Men’s Clay Court Championships στο Χιούστον, πανηγυρίζοντας τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του.

Ο 25χρονος Αμερικανός που είχε κατακτήσει και το Delray Beach το 2018, κέρδισε με 7-6(1), 7-6(6) τον Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί και πρόσθεσε τον δεύτερο τίτλο στην τροπαιοθήκη του, στην 6η του συμμετοχή σε τελικό ATP Tour.

 

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Τιαφό είχε κερδίσει 6-4, 6-1 τον Γκιγκς Μπρούερ στα ημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης η οποία είχε επηρεαστεί πολύ από τις συνεχόμενες ημέρες βροχής και είχε κάνει πολύ απαιτητικό το πρόγραμμα αγώνων των τενιστών.

“Ήταν μια φοβερή μάχη και ένας απίστευτος τελικός. Ελπίζω να το διασκέδασαν όλοι γιατί γι’αυτό έγινε. Είναι ο δεύτερος τίτλος στην πατρίδα μου και σας ευχαριστώ γι’αυτό” είπε ο Τιαφό στην τελετή απονομής.

 

Το Νο1 του ταμπλό και Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε να δώσει τέσσερα παιχνίδια στις δύο τελευταίες ημέρες του τουρνουά, αποδεικνύοντας πόσο δυνατός είναι σωματικά και πνευματικά.

 

HOUSTON CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

 


tennis24.gr