Η βία ανηλίκων αυξάνεται σε κάθε της μορφή. Μέσα σε σχολεία, σε πλατείες ακόμη και μέσω των social media εκατοντάδες παιδιά πέφτουν θύματα από συνομίληκούς τους.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά. Τα περιστατικά βίας ανηλίκων έχουν αυξηθεί δραματικά από 5.431 το 2021 σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2023 φτάνοντας τα 10.726.

Για να μπορεί να βρει τους δράστες που επιτέθηκαν στο παιδί της αυτή η μητέρα αναγκάστηκε να στείλει email στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αφού επί δύο μήνες οι υπεύθυνοι στο αστυνομικό τμήμα αδιαφορούσαν.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για και τη βία που έχουν υποστεί παιδιά μέσω διαδικτύου:
-49% ως παρατηρητής
-13% έχει πέσει θύμα
-24% έχει πέσει θύμα μη συναινετικού διαμοιρασμού προσωπικών εικόνων/βίντεο

Μια ακόμη μητέρα ανήλικης κατήγγειλε στο MEGA την απάθεια των αστυνομικών όταν θέλησε να καταγγείλει το διαδικτυακό bullying που δέχτηκε η κόρη της.

«Δεν σας κρύβω ότι το παιδί μου το προλάβαμε ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, γιατί ξαφνικά έγινε ο περίγελος όλου του σχολείου. Πήρα λοιπόν τηλέφωνο στο τμήμα και η απάντησή τους ήταν κυρία μου τα μεγαλοποιείται και τι θέλετε εμείς να κάνουμε . Όταν του ανέφερα το τι ακριβώς συνέβη και πήγα με στοιχεία, με πορνογραφικό υλικό στα χέρια μου γύρισε και μου είπε κυρία μου μην κάνετε μήνυση είναι κρίμα να διωχθεί ποινικά ένα 12χρονο και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό».

Χθες στη Βούλα, μαθητές δύο σχολείων είχαν δώσει ραντεβού για ξύλο. Η αστυνομία επενέβη έγκαιρα και προχώρησε σε προσαγωγές πέντε ανηλίκων και ενός ενήλικα.



megatv.com