Την αποτίμηση της κηδείας του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ έκαναν στην εκπομπή Live News οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Πέτρος Τατσόπουλος.

Αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος ανέφερε σχετικά με την κηδεία τους εκλιπόντος: «Βλέποντας και τα ρεπορτάζ θυμήθηκα μία ατάκα του Δημήτρη Πουλικάκου που είπε στον Γιάννη Πρεντεντέρη ”ανεπίτρεπτη τόση αθωότης”. Αν μείνουμε στο κοσμικό μέρος το πρώτο που θα αναρωτηθούμε είναι πώς όλοι αυτοί οι καλοί κ’ αγαθοί – οι beautiful people όπως λέγονται στην Αγγλία – τι κακό έκαναν κι έφθασε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να τους αποκάλεσει ”καρκίνωμα που αποκόπηκε από το σώμα του έθνους”».

Από την άλλη ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: «Εγώ δεν θέλω να κρίνω ούτε εάν η βασιλεία ήταν καλή ή κακή για την Ελλάδα, ένα πράγμα λέω ως εκπρόσωπος των δεξιών – συντηρητικών νοικοκυριών που είμαστε απέναντι στους ακροδεξιούς, στους απατεώνες της πολιτικής αλλά είμαστε και απέναντι στην κεντροαριστερή Νέα Δημοκρατία. Δεν κρίνουμε εάν η βασιλεία είναι καλή η κακή, ανήκω σε μία γενιά που αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν. ”Ζήτω η προεδρευομένη Δημοκρατία μας”».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: «Έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως»

Και επεξήγησε ο κ. Μπογδάνος μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο τον λόγο που έδωσε το παρών χθες στην κηδεία του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

«Πήγα για να τιμήσω την συνέχεια των θεσμών και του ελληνικού κράτους» και πρόσθεσε ο πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα» σχετικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: «Χθες έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει την δικαιοδοσία να κρίνει αν κάποιος που ήταν νόμιμος και συνταγματικός αρχηγός κράτους δικαιούται ή δεν δικαιούται να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους».megatv.com