Οι πρόεδροι των ομοσπονδιών μπάσκετ Ελλάδας και Ισραήλ, Βαγγέλης Λιόλιος και Αμιράμ Χαλεβί προέβησαν σε κοινή δήλωση εν όψει του Game 3 ανάμεσα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ και την ΑΕΚ (19/4) με αφορμή την ένταση που έχει δημιουργηθεί μετά τον αγώνα της Αθήνας.

Η νίκη της ΑΕΚ επί της Χάποελ Ιερουσαήμ σημαδεύτηκε από τα επεισόδια και τις καταστροφές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, με τους Ισραηλινούς να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση και το BCL να ανοίγει πειθαρχική διαδικασία, υποχρεώνοντας την ελληνική ομάδα να δώσει όλους τους αγώνες της επόμενης σεζόν κεκλεισμένων των θυρών.

Στο μεταξύ, οι πρόεδροι των ομοσπονδιών μπάσκετ Ελλάδας και Ισραήλ, Βαγγέλης Λιόλιος και Αμιράμ Χαλεβί προέβησαν σε κοινή δήλωση ενόψει του Game 3, υπενθυμίζοντας ότι η βία δεν έχει καμία θέση στα σπορ.

H κοινή δήλωση των Λιόλιου – Χαλεβί

«Σχετικά με τις ταραχές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Θα θέλαμε εμείς, ως πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών μπάσκετ, να κάνουμε μια κοινή δήλωση για τις αξίες που υπηρετεί το άθλημά μας.

Η βία δεν έχει καμία θέση στα σπορ και οι δύο ομοσπονδίες μας μπάσκετ, οι οποίες για πολλά χρόνια έχουν εξαιρετικές σχέσεις, πρέπει να τονίσουν ότι τα σπορ είναι μια γιορτή και ενώνουν τους ανθρώπους.

Αυτό είναι που εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύουμε.

Οι λίγοι ακραίοι και βίαιοι άνθρωποι ποτέ δεν θα επικρατήσουν έναντι των πολλών.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και επιβραβεύουμε το «fair play».

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Λιόλιος
Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης
Amiram Halevy
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μπάσκετ Ισραήλgazzeta.gr