Με μία μεγάλη επιχείρηση η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε δέκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε τρομοκρατικά χτυπήματα στην Αττική.

Βομβιστική επίθεση σε τράπεζα, επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου, τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε κατασκευαστική εταιρεία.

Για αυτές τις επιθέσεις είχε αναλάβει την ευθύνη η πρωτοεμφανιζόμενη, μόλις τον περασμένο Ιούλιο, οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», μέλη της οποίας φέρονται να είναι οι 8 που πιάστηκαν από την Αντιτρομοκρατική, ηλικίας 28 έως 40 ετών.

Πέντε συνελήφθησαν έπειτα από ευρεία επιχείρηση τα ξημερώματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ τρεις είναι έγκλειστοι σε φυλακές.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Είναι μία επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας. Συμπεριλαμβάνονται 10 άτομα, ανάμενα τους 4 έγκλειστοι. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Η έρευνα συνεχίζεσαι καθώς μπορεί να έχουν εξιχνιαστεί 5 επιθέσεις αλλά ελέγχεται εάν περιλαμβάνονται και σε άλλες. Κάποιοι σχετίζονται με την επίθεση στη Θεσσαλονίκη, όπως και για μία επίθεση που έγινε σε λανθασμένη διεύθυνση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι δύο στρατιωτικοί. Δεν ξέρω εάν βρίσκονται σε καθεστώς ή αν τελούσαν υπό άλλο καθεστώς, όπως διαθεσιμότητα».

Για την υπόθεση μίλησε και ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

«Πλέον, μανδύας πίσω από αυτές τος οργανώσεις δεν είναι η ιδεολογία αλλά στηρίζουν οι ποινικοί και το χρήμα. Δεν υπάρχει Ρομπέν των Δασών. Εδώ προκύπτει ότι επιστρατεύουν συγκεκριμένες ειδικότητες για να φτιάξουν μια τρομοκρατική οργάνωση με σκοπό το κέρδος. Είναι δεδομένο πως υπάρχει αυτό το παλιό δήθεν ιδεολογικό υπόβαθρο που πλέον έχει εμπορευματοποιηθεί. Αυτό που έχετε εσείς ως ρεπορτάζ είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που έχει μεγάλη βάση. Πάντα θα υπάρχει διαφθορά και πρέπει να υπάρχει κάποιος να την  προλαμβάνει».

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου πρόσθεσε:

«Για τους συγκεκριμένους κατηγορούμενος δεν σταματά εδώ η έρευνα».



megatv.com