Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γυναικών που έπεσαν θύματα του κυκλώματος trafficking που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία -σε συνεργασία με την INTERPOL, την Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καθώς και ΜΚΟ.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Αμαρυλλίς», κατάφεραν να συλλάβουν 11 άτομα (Έλληνες, Κολομβιανοί και Αλβανοί) που εμπλέκονταν σε δύο διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις σωματεμπορίας γυναικών.

H Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» για το πώς έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος οι Αρχές.

«Υπήρξαν κάποιες πληροφορίες που συμπιάστηκαν μες μία καταγγελία ενός τρίτου προσώπου που έβλεπε περίεργες κινήσεις στην πολυκατοικία όπου έμενε. Οι γυναίκες ήταν φυλακισμένες μέσα στα διαμερίσματα και παρακολουθούνταν 24 ώρες το 24ωρο. Έκαναν δεκάδες ραντεβού την ημέρα και αμείβονταν ελάχιστα, τόσο που δεν έφταναν ούτε για τα προσωπικά τους έξοδα. Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιανουάριο ώστε να ‘’δέσουμε’’ αυτές τις δύο ομάδες. Οι 51 κοπέλες που έχουν βρεθεί είναι από Λατινική Αμερική, από Βενεζουέλα και Αλβανία. Τις έπειθαν να έρθουν εδώ και τις έπειθαν πως για τρεις μήνες χρειάζεται να δουλέψουν πολύ για να ξεχρεώσουν. Μία κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στην Ισπανία και εκεί απευθύνθηκε στις Αρχές».megatv.com