Για τα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών μίλησε ο κ. Τσίγκας.

«Τα ενεργά μέτωπα είναι τρία. Το πρώτο που μας απασχολεί είναι από τα Δερβενοχώρια που κατευθύνεται προς τη Νέα Ζωή και τη Νέα Πέραμο. Το μέτωπο «χτυπιέται» και από εναέριες δυνάμεις και από πεζοπόρα τμήματα. Το δεύτερο μέτωπο είναι στο Λουτράκι με τη φωτιά να κατευθύνεται προς την Εθνική Οδό, εκεί έχουν κάνει ζώνη τα αυτοκίνητα και στη νέα και την παλιά οδό, και τέλος η χθεσινοβραδινή πυρκαγιά στη Ρόδο που όπως μας ενημέρωσαν οι συνάδελφοι από το πρωί, καίει ακόμα. Με τη βοήθεια των εναέριων και πεζοπόρων μέσων, ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για όλους μας. είναι καλύτερη η εικόνα, αλλά με το πέρασμα της ώρας θα ανέβει η θερμοκρασία και οι άνεμοι θα είναι πιο έντονοι», είπε αρχικά.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε για να περιορίσουμε το πυροθερμικό φορτίο και όλα τα θερμά σημεία που υπάρχον σε όλες τις περιοχές έτσι ώστε με ην άνοδο της θερμοκρασίας και των ανέμων να μην έχουμε περαιτέρω προβλήματα και να οδηγηθούμε σε πλήρη κατάσβεση σε όλες τις περιοχές. Κοντά σε οικισμό είναι μόνο η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια», συμπλήρωσε ο κ. Τσίγκας.

Για την ενίσχυση των δυνάμεων:

Σύμφωνα με τον κ. Τσίγκα, «στην Αττική έχουν μετασταθμεύσει και άλλα ελικόπτερα και αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Αυτό γίνεται πάντα είναι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σε επιφυλακή, έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των συναδέλφων γιατί η Πυροσβεστική έχει τεράστιο έργο και στην κατάσβεση αστικών πυρκαγιών αλλά και στην παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας».

«Παρόλο που είναι περίοδος «μάχης και πολέμου», 14.000 πυροσβέστες, 2.500 εποχικοί και 4.000 εθελοντές είναι ενταγμένοι στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΠΣ. Σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο τη δεδομένη χρονική συγκυρία. Δεν υπάρχει κενό κάθισμα σε πυροσβεστικό όχημα», επεσήμανε κλείνοντας.



megatv.com