Σε ορισμένους πάγκους η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια ώστε να τοποθετούνται δύο κουτιά εράνου.

Ενώ εντύπωση προκαλεί και το κουτί με την κλειδαριά για το οποίο άλλωστε είχε μιλήσει αποκλειστικά στο LIVE NEWS στενός συγγενής του Πολυχρονόπουλου.

«Ο Πολυχρονόπουλος έχει ένα κουτί χάρτινο με κλειδαριά και το έχει πάντα πάνω σε ένα τραπέζι και όποιος έχει ευχαρίστηση κάτι ρίχνει μέσα. Ο άλλος που θα δει το ενάμιση χιλιάρικο μέσα, σε 5 λεπτά θα ‘’φύγει’’ το κουτί».

Κι ενώ οι εποπτικές αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ουδείς μπορεί να γνωρίζει πού κατέληγαν τα χρήματα που έμπαιναν μέσα στα κουτιά ή δίνονταν χέρι με χέρι, όπως έκανε ένας εθελοντής που έδωσε με όλη του την καρδιά το ποσό των χιλίων ευρώ σε μετρητά.

«Σήμερα 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12.15 παρέλαβα από τον… το ποσό των 1.000 ευρώ».

Σε ένα κομμένο χαρτί από τετράδιο, με μια σφραγίδα με την επιγραφή, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τον διαβεβαίωνε πως τα χρήματα θα πήγαιναν για τον «Άλλον Άνθρωπο».

Τρεις μήνες μετά, ο κύριος Πολυχρονόπουλος ελέγχεται από την Αρχή Διαφάνειας για το αν τελικά έπαιζε μέρος των χρημάτων στον τζόγο.

Απλήρωτοι λογαριασμοί

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητούσε μέσω των social να μαζευτούν χρήματα για το ρεύμα, το ενοίκιο και το νερό του «Άλλου Ανθρώπου».

Οι λογαριασμοί ήταν υπέρογκοι με αρκετούς, μάλιστα, να απορούν.

«Είμαι υπεύθυνη σε αντίστοιχη εταιρεία. Στείλτε με την πρώτη ευκαιρία τον λογαριασμό να δω την ανάλυση. Είναι πολλά τα λεφτά για τέτοια παροχή».

Και κάποιοι πιο παρατηρητικοί του έγραψαν:

«Ο λογαριασμός είναι 80 ευρώ. Τα ανεξόφλητα που έχει αφήσει είναι πολλά – που σημαίνει μάλλον ότι δεν πληρώνει ρεύμα για πάνω από δύο χρόνια».

Το σχόλιο αυτό δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση.

 «Τον ψάχνω και δεν τον βρισκω»

«Είναι ένας χώρος ο οποίος 830 ευρώ το νοίκι ο οποίος είναι προπληρώμενος μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2023 από το 2021 με τις δωρεές των άλλων ανθρώπων για να μην έχω άγχος εγώ με το νοίκι».

Κι ενώ αυτά έλεγε στις 18 Οκτωβρίου, ότι δηλαδή το κτίριο του Μεταξουργείου ήταν προπληρωμένο μέχρι και το τέλος του χρόνου για να μην έχει το άγχος ότι χρωστάει, στις 3 Οκτωβρίου η σπιτονοικοκυρά του στην Κυψέλη έγραφε στον Instagram του «Άλλου Ανθρώπου»:

«Καλησπέρα σας. Είμαι αυτή που είχε παραχωρήσει το σπίτι στην Κυψέλη στον άλλον άνθρωπο ο 2020. Εδώ και μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω στο κινητό μαζί του και δεν απαντά. Με έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα για τα κοινόχρηστα που δεν έχουν πληρωθεί από τον Οκτώβρη του 2021 και το νερό».

Το τελευταίο διάστημα ο μεγαλύτερος όγκος των χρημάτων από τις δωρεές έμπαιναν στο δικό του PayPal. Οι χθεσινές αποκαλύψεις του LIVE NEWS ήταν ενδεικτικές.

Με κάθε πιθανό μέσο λοιπόν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λάμβανε χρήματα από τις δωρεές ανθρώπων, με τις ελεγκτικές αρχές να ελέγχουν τη διαδρομή τους αλλά και την τρύπα των 600.000 ευρώ που φέρεται να κατέληξαν σε παίγνια και «φρουτάκια».

Νέες αποκαλύψεις για την εταιρία – «φάντασμα» με πρόεδρο

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μίλησε στο LIVE NEWS αποκαλύπτοντας πως η εταιρία δημιουργήθηκε το 2016 και αρχικά ονομαζόταν «Ανθρώπινες εκφράσεις». Τότε, είχε δημιουργηθεί από έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε σχέσεις με την ελληνική ομογένεια στην Αμερική και πλέον, δεν βρίσκεται στη ζωή.

Η συγκεκριμένη εταιρία φαίνεται πως οργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, φαίνεται πως υπήρχε φιλική σχέση μεταξύ του αποθανόντα επιχειρηματία και την φίλη του Κώστα Πολυχρονόπουλου, η οποία πήγαινε συχνά μαζί του στα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών.

Αυτός είναι και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο εταιριών. Όπως αποκαλύπτει το LIVE NEWS, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε σχέση με την ελληνική ομογένεια στην Αμερική.

Όταν ο άνθρωπος αυτός πέθανε επικεφαλής γίνεται ο Κώστας Πολυχρονόπουλος και η εταιρία μεταπλάστηκε σε «Φίλοι του Ανθρώπου».

Επίσης, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε συνδέσει τους λογαριασμούς του στη PayPal με δύο λογαριασμούς σε αμερικάνικες τράπεζες.



megatv.com