Οι αστυνομικές αρχές μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορές περιοχές του Ηρακλείου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων ενώ έχουν συλλάβει οκτώ εμπλεκόμενους.

Μεταξύ των οποίων ένας 46χρονος με καταγωγή από το Ηράκλειο, γνωστός από ποινικές υποθέσεις, το χώρο των γυμναστηρίων και της νύχτας και δύο 30χρονοι Αλβανοί οι οποίοι εκμεταλευόμενοι την ανάγκη συμπολιτών τους, τους γονάτιζαν με εξοντωντικούς τοκογλυφικούς τόκους. Ένα ποσό δανεισμού 5.000 ευρώ μπορούσε εν ριπή οφθαλμού με τους τόκους να εκτοξευτεί στις 50.000 ευρώ.

Την στιγμή μάλιστα που οι κατηγορούμενοι πίεζαν εκβιαστικά για την αποπληρωμή των τοκογλυφικών δανείων, οι ίδιοι κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα και διέμεναν σε πολυτελείς κατοικίες.

Εγκληματική δράση

Η εγκληματική ομάδα η οποία λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων, προέβαινε σε εξωτραπεζικούς –ιδιωτικούς δανεισμούς διαφόρων χρηματικών ποσών με τοκογλυφικούς όρους. η αποπληρωμή πραγματοποιούνταν με διαφόρους τρόπους όπως με καταβολή τοις μετρητοίς με «σπάσιμο» επιταγών με ενεχυρίαση πολυτελών αυτοκινήτων και με εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν οι τόκοι ή το δανειζόμενο κεφάλαιο, προχωρούσαν στην είσπραξη τους με εκβιαστικά μέσα όπως απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής των δανειοληπτών-θυμάτων τους.

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξακριβωθεί 30 περιπτώσεις δανεισμού ατόμων με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Έφοδοι και συλλήψεις

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι και συλλήψεις σε βίλες, γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις.
Από την έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-22.170€
-12 Ι.Χ
-Επιταγές, συναλλαγματικές, τιμολόγια
-πιστόλι
– σπαθιά, λόγχες, μαχαίρια

Οι αστυνομικοί καλούν τους πολίτες εφόσον έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος να μην φοβούνται και να καταφύγουν στις αρμόδιες αρχές, καταγγέλλοντας τους τοκογλύφους, επισημαίνοντας πως γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER