Το δεκάχρονο αγοράκι δέχεται τις πρώτες βοήθειες, αφού έχει προηγηθεί σφοδρή πρόσκρουση του jet ski που επέβαινε σε ξύλινη εξέδρα.

Όλα έγιναν όταν ένα 10χρονο αγοράκι από τη Γερμανία νοίκιασε μαζί με 32χρονο φίλο της οικογένειας του jet ski στην παραλία.

Κατά την επιστροφή του στην ακτή ο 32χρονος φαίνεται πως αντί να κόψει ταχύτητα επιτάχυνε παραπάνω με αποτέλεσμα να βγει το jet ski με φορά στην ακτή και να προσκρούσει πάνω στις ξύλινες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, εκεί που φυλάσσονται τα πλωτά μέσα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων σπορ δήλωσε: «Κάποια στιγμή βγαίνοντας έξω επιτάχυνε, και σβήνοντας εγώ το jet γιατί έχουμε remote control, δεν σταμάτησε και βγήκε έξω στην παραλία, χτύπησε εκεί σε ένα κιόσκι που έχω και χτύπησαν στο πρόσωπο].

Μάχη για τη ζωή του

Το 10χρονο παιδί από την σφοδρότητα της πρόσκρουσης υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μεταφέρθηκε αρχικά από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του 10χρονου αγοριού, το οποίο φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλάσεις στους πνεύμονες και νοσηλεύεται διασωληνομένο από χτες το βράδυ στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, τα πρώτα 24ωρα είναι κρίσιμα σε αυτές τις περιπτώσεις και βέβαια στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του.

Ο διοικητής ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης είπε για την κατάσταση του παιδιού: «Έφερε κρανιοεγκεφαλικες κακώσεις και θλάση στους πνεύμονες, ήρθε διασωληνομένο, πήγε κατευθείαν στην ΜΕΘ Παίδων, όπου και νοσηλεύεται, η κατάσταση σήμερα είναι σταθερή και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί τις επόμενες ώρες».

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που ο οδηγός επιτάχυνε προς την πλαζ, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχε δικλείδα ασφαλείας το remote control όπου με ένα κουμπί μπορούσε να ακινητοποιήσει το θαλάσσιο όχημα. O επιχειρηματίας αν και ισχυρίζεται ότι πάτησε το κουμπί , το jet ski δεν ακινητοποιήθηκε.

Εργαζόμενος σε επιχείρηση θαλάσσιων σπορ εξήγησε: «Aυτό εδώ το κοντρόλ εδώ, μπορεί ο άλλος να το σβήσει όταν τρέχει ο άλλος και πάει πολύ γρήγορα και άμα δεν πάει σωστά σταματάει και μπορούμε να τον βγάλουμε έξω».

Είναι το δεύτερο περιστατικό με jet ski μέσα σε λίγες μέρες, μετά την οικογενειακή τραγωδία στην Κύπρο, όπου ένα 6χρονο κοριτσάκι το οποίο επέβαινε σε jet ski με τον πατέρα της έχασε την ζωή του.megatv.com