Με μώλωπες σε όλο του το σώμα και το κεφάλι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, το μόλις 3 ετών, κοριτσάκι, μετά τον ξυλοδαρμό του.

Σε βάρος της 21χρονης μητέρας και του 23χρονου συντρόφου της ασκήθηκαν διώξεις. Μάλιστα η δίωξη στον 23χρονο είναι σε βαθμό κακουργήματος. Ειδικότερα, σε βάρος του 23χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία κατ’ εξακολούθηση με την μορφή της μεθοδευμένες πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου, επικίνδυνης για την υγεία, σε βάρος ανήλικου θύματος.

Ενώ, σε βάρος της 21χρονης μητέρας ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη και έκθεση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, στο οποίο ο ιδιοκτήτης κοντινού σπιτιού  μιλούσε για κραυγές πόνου μικρού παιδιού που προέρχονταν από συγκεκριμένη κατοικία στην περιοχή στο Ηράκλειο.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν το παιδί να κλαίει και να φέρει εμφανή χτυπήματα. Ζήτησαν ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι δεν βρισκόταν η μητέρα του παιδιού όταν έφθασε η αστυνομία, άλλα ήταν εντός της οικίας ο 23χρονος αλλοδαπός με καταγωγή από την Παλαιστίνη, που είναι και ο σύντροφος της 21χρονης.  Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή του και στην συνέχεια αναζητήθηκε και η μητέρα του παιδιού όπου συνελήφθη κι αυτή.

Στο νοσοκομείο όπου εξετάσθηκε η μικρή, πέρα από τα πρόσφατα τραύματα, οι γιατροί διαπίστωσαν και ίχνη από παλαιότερους μώλωπες.

Εντωμεταξύ, με εισαγγελική εντολή αφαιρέθηκε η επιμέλεια του παιδιού από την μητέρα και σήμερα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα. Το κοριτσάκι, μόλις ολοκληρωθεί η ιατρική του εξέταση, θα παραδοθεί στον παππού και τη γιαγιά του, από την πλευρά της μητέρας, πράγμα που αιτήθηκαν οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες.



megatv.com