Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μία ολόκληρη πολυκατοικία 30 διαμερισμάτων στην Κυψέλη δεν έχει ρεύμα εδώ και 43 ημέρες. Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά περνούν έναν συνεχόμενο σκοτεινό εφιάλτη, ζώντας σε σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες.

«Εγώ με τέσσερα παιδιά, δεν υπήρχε ούτε θέρμανση ούτε ρεύμα να κάνουνε τα μαθήματα. Για το μπάνιο δεν το συζητώ, για το μαγείρεμα, να πλύνουμε τα ρούχα, πήγαινα τις κατσαρόλες σε κάποια φίλη μου να μαγειρέψω. Τα άπλυτα σε μία άλλη φίλη μου να μου τα πλύνει και να μου το στεγνώσει», δήλωσε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος.

Η πολυκατοικία έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 24 Δεκεμβρίου, όταν ξέσπασε φωτιά στα ρολόγια, λόγω βραχυκυκλώματος. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν αμέσως στον ΔΕΔΔΗΕ, και η επανασύνδεση έγινε. Στα 9 όμως από τα 30 διαμερίσματα. Οι υπόλοιποι 43 ημέρες μετά, βρίσκονται ακόμα σε απόγνωση.

Ο λόγος που το ρεύμα συνδέθηκε ξανά στα 9 διαμερίσματα είναι, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ότι εκείνοι μόνο κατέθεσαν την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη που προβλέπει ο νόμος.

Την ίδια ώρα και με την σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει και την Αττική να είναι προ των πυλών, οι κάτοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων προσπαθούν να επιβιώσουν με γκαζάκια, φακούς, κεριά και σόμπες υγραερίου.

«Ούτε μπορούμε να μαγειρέψουμε, ούτε τίποτα, δεν υπάρχει ρεύμα. Σκέφτομαι που θα πάω να μείνω τώρα που έρχεται κακοκαιρία», δήλωσε άλλος ιδιοκτήτης διαμερίσματος.

Τα υπόλοιπα 21 διαμερίσματα πάντως υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει γραπτό αίτημα για επανασύνδεση στο ρεύμα απο τις 17 Ιανουαρίου, αλλά ακόμα περιμένουν…megatv.com