Την απόσυρσή του από το Roland Garros ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ο Νικ Κύργιος, μιας και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί ακόμα στο 100% των δυνατοτήτων του, έπειτα από τον τραυματισμό στο γόνατο και την επέμβαση που έκανε στις αρχές του 2023.

Παράλληλα όμως, ένας από τους λόγους που δε βοήθησε στην επιστροφή του στο Grand Slam του Παρισιού είναι και ένα κόψιμο στο πόδι, το οποίο υπέστη κατάτη διάρκεια της ένοπλης ληστείας που βίωσε πριν λίγο καιρό.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσει και ο μάνταζερ του 28χρονου Ελληνοαυστραλού, Ντάνιελ Χόρσφαλ, πράγματι ο Κύργιος κατά τη διάρκεια της ένοπλης απειλής τραυμάτισε το πόδι του, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το πότε και πως το έκανε, όμως το τραύμα φαίνεται να είναι μεγάλο.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Κύργιου είχε δηλώσει πως η επέμβαση στο γόνατό του τον Γενάρη πήγε καλά, οπότε αυτό το κόψιμο απλώς καθυστερεί προσωρινά την επιστροφή του τενίστα στη δράση.

“Η επέμβαση στο γόνατο πήγε όσο καλά μπορούσε και η αποκατάστασή του ήταν φανταστική και ήμασταν στο σημείο που κάναμε αποθεραπεία και διαχείριση εντός κορτ. Έπρεπε να είμαστε σε ένα σημείο που θα μπορούσε να παίξει άνετα πέντε set. Και πάνω στην περίοδο της αποθεραπείας, έγινε η ένοπλη ληστεία στο σπίτι του.

Κατά τη διάρκεια της, ο Νικ έκοψε το πόδι του πολύ άσχημα. Δεν ξέρουμε πότε συνέβη, αλλά είναι αρκετά μεγάλη πληγή, και δεν του επιτρέπει να κάνει τη δουλειά στο γήπεδο, επομένως είναι εκτός γηπέδου για σχεδόν δύο εβδομάδες τώρα.

Το γόνατό του είναι καλά, απλώς δεν μπορεί να ανεβάσει την απόδοσή του, ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά το υπόλοιπο σώμα του, και να μην τραυματίσει κάτι άλλο όταν βγει να αγωνιστεί”.

Ο Κύργιος δεν έχει παίξει στο Παρίσι από το 2017. Από τις πέντε εμφανίσεις του στο Παρίσι, η καλύτερη πορεία του ήταν να φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο το 2015 και το 2016. Συνολικά, έχει ρεκόρ 5-5 στο Grand Slam. Στόχος του 28χρονου πλέον είναι η επιστροφή του στο γρασίδι, με επόμενο προορσιμό του στο τουρνουά της Στουτγκάρδης.




tennis24.gr