Η 43χρονη αξιωματικός της αστυνομίας νοσηλεύεται ακόμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με την ίδια να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησα όταν ο σύζυγός της, ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Λάρισα, άρχισε την γρονθοκοπά με μανία στο πρόσωπο και την κοιλιά, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν.

Η γυναίκα φέρει βαρύτατα τραύματα και υπεβλήθη σε επέμβαση στο νεφρό, ενώ από τα χτυπήματα έσπασαν ακόμη και τα δόντια της.

Οι γιατροί παρακολουθούν την πορεία της υγείας της, ενώ η 43χρονη δήλωσε πως ο δράστης την χτυπούσε με μανία για τουλάχιστον δύο ώρες μέσα στο διαμέρισμα που ζούσε το ζευγάρι μαζί με τα δύο του παιδιά.

Το χρονικό

Με τραύματα και μώλωπες παντού στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα της μεταφέρθηκε η 43χρονη αστυνομικός στο νοσοκομείο της Λάρισας. Έφθασε ένα βήμα πριν τον θάνατο μέσα στο ίδιο της το σπίτι, θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον 52χρονο σύζυγό της, ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Λάρισα.

Τα δύο ανήλικα κορίτσια τους έλειπαν σε κατασκήνωση.

«Σχεδόν όλα τα κόκαλα του προσώπου της σπασμένα, σπασμένα δόντια, μύτη, ζυγωματικά, σαγόνι, πλευρά, νεφρό, σπλήνα. Πήγε με πίεση 5 κι οι γιατροί έδωσαν μάχη στην ανάνηψη να την κρατήσουν στη ζωή. Τέτοια παραμόρφωση σώματος 28 χρόνια στην υπηρεσία δεν έχω δει», ανάφερε ο Θανάσης Νταβούρας, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Λάρισας.

Η αξιωματικός της αστυνομίας είχε αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν καταλήξει παραμορφωμένη κι αιμόφυρτη στο νοσοκομείο, να ανακοινώσει το τέλος του γάμου της στον άνδρα που την κακοποιούσε συστηματικά, όπως αναφέρει η ίδια της η μητέρα.

Έξαλλος εκείνος άρχισε να την χτυπά με κλωτσιές και μπουνιές και να τη σέρνει από τα μαλλιά. Οι εκκλήσεις για βοήθεια ακούγονταν σε όλη τη γειτονιά. Μια γυναίκα από το ίδιο κτίριο ήταν εκείνη που δεν έχασε χρόνο, ανέβηκε στο διαμέρισμα, χτυπούσε την πόρτα και φώναζε στον 52χρονο να μην την αγγίζει, ενώ ήδη είχε καλέσει την αστυνομία.

Συστηματική κακοποίηση

Η μητέρα της 43χρονης συγκλονίζει.

«’Μαύρισε η ψυχή μου’ μου έλεγε συνέχεια, όμως δεν έφευγε, μέχρι που τελικά το πήρε απόφαση. Της έκανε ‘πόλεμο’ για να γίνεται πάντα το δικό του. Την απειλούσε ακόμη και ότι θα της πάρει τα παιδιά αν τον χώριζε. Τη ζήλευε πολύ και η κόρη μου φοβόταν. Περνούσε πολύ δύσκολα μαζί του αλλά έκανε υπομονή για τα παιδιά. Δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να τον αφήσει, όμως αυτός την σκότωσε στο ξύλο».

Παρά τη συστηματική της κακοποίηση ωστόσο, η 43χρονη δεν είχε κάνει επίσημη καταγγελία κατά του συζύγου της, αν και όλοι στο περιβάλλον της γνώριζαν το μαρτύριό της.

«Αν δείτε το σπίτι θα φρικιάσετε. Αίματα, σπασμένα δόντια, την χτυπούσε με κλωτσιές και μπουνιές, η γυναίκα έκανε εμετό, την έσερνε από τα μαλλιά, δολοφονική επίθεση», συμπλήρωσε ο κ. Νταβούρας.

Η αστυνομικός διαχειριζόταν δύσκολες υποθέσεις όμως η χειρότερη κακοποίηση που έχουν δει οι συνάδελφοί της σε μια τέτοια επίθεση ήταν δυστυχώς η δική της, σε μια πόλη που η αστυνομία χειρίζεται πολλές υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Με την 43χρονη αστυνομικό επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της.

«Η δραστική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Διαθέτουμε, πια, το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο και τους υποστηρικτικούς θεσμούς για να περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατό τέτοιου είδους φαινόμενα».

Η 43χρονη υποβάλλεται σε εξετάσεις και σε χειρουργική αντιμετώπιση των σοβαρών τραυμάτων που έχει υποστεί από τον ξυλοδαρμό, ενώ τα δύο παιδιά της βρίσκονται κοντά στη μητέρα της κι έχουν ψυχολογική στήριξη από ειδικό.

Ο 52χρονος σύζυγός της έχει συλληφθεί και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.



megatv.com