Ο 45χρονος αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, που ερευνά την υπόθεση και έχει σχηματίσει ανθρωποκτονία, ενώ σήμερα αναμένεται ότι θα του απαγγελθεί η ακριβής κατηγορία.

Ο αστυνομικός φέρεται να απέδωσε τον πυροβολισμό σε ατύχημα, ενώ όπως είπε ο ίδιος δεν κατάλαβε πως εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό του όπλο.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την Εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Τελικά εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Το απόγευμα η ιατροδικαστική έκθεση

Κατά την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο 20χρονος φέρεται να έχει βληθεί με μία βολή, καθώς η σφαίρα φαίνεται να έχει πύλη εισόδου από την αριστερή πλευρά κάτω από την μασχάλη και πύλη εξόδου από την δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς τα κάτω.

Ωστόσο, όλα θα αποσαφηνισθούν κατά την ιατροδικαστική εξέταση που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνει σήμερα το απόγευμα.



megatv.com