Μπορεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς να μην κατάφερε να ταξιδέψει στον Καναδά για να συμμετάσχει στο φετινό Laver Cup, ωστόσο στο Βανκούβερ ήδη βρίσκεται ο Ρότζερ Φέντερερ, προσφέροντας άλλη αίγλη στη διοργάνωση.

Ο εκ των εμπνευστών του τουρνουά, ταξίδεψε στη μεγαλούπολη του Καναδά και θα μείνει όλο το τριήμερο των αγώνων, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των Team Europe και Team World να φτάσουν στο τρόπαιο.

“Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Θα είναι σύντομο και γλυκό, τρεις ολόκληρες μέρες, γεμάτες δράση” είπε ο 42χρονος Ελβετός που πήρε μέρος σε τέσσερις εκδόσεις του Laver Cup (2017, 2018, 2019 και 2022).

 

Ο Φέντερερ εξέφρασε την επιθυμία του, κάποια στιγμή στο μέλλον, να διαδεχθεί τον Μπιορν Μποργκ ως Captain της ομάδας της Ευρώπης.

“Μου αρέσει να είμαι στη σφαίρα του τένις. Ίσως μια μέρα, να είμαι ο αρχηγός της ομάδας. Δεν υπάρχουν σχέδια προς το παρόν, αλλά νομίζω ότι θα ήταν πολύ ωραίο” είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του την Τρίτη.

Ο Φέντερερ έδωσε την τελευταία του παράσταση στο Laver Cup 2022, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους στην Ο2 Arena αλλά και την αναγνώριση από τους συναδέλφους του.

Ο μαέστρος θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης την Παρασκευή 22/09, ένα χρόνο μετά το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι.






tennis24.gr