Βρεφικό γάλα στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι εδώ και μήνες αντιμέτωπες με ελλείψεις θέλει να προσφέρει ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξαντρ Λουκανένκο εναντίον του οποίου η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις,

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς προσφέροντάς τους βρεφική τροφή. Αν το επιθυμούν, μπορούμε να το κάνουμε ήδη από αύριο», δήλωσε ο Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο Belta.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες προβλήματα ανεφοδιασμού σε βρεφικό γάλα, αρχικά λόγω της πανδημίας covid-19. Όμως το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον Φεβρουάριο μετά την ανάκληση προϊόντων της εταιρείας Abbott και στη συνέχεια με την αναστολή της λειτουργίας ενός εργοστασίου της στο Μίσιγκαν έπειτα από τον θάνατο δύο βρεφών.

Τα άδεια ράφια και η αγωνία των γονιών, κυρίως όσων τα βρέφη έχουν ανάγκη ειδικά γάλατα, αποτελούν σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η κρίση αγγίζει μια ευαίσθητη χορδή για τον πρόεδρο που διαβεβαιώνει ότι τον απασχολεί πάνω απ’ όλα η καθημερινότητα των Αμερικανών, την ώρα μάλιστα που αυτοί είναι αντιμέτωποι με τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει εδώ και χρόνια κυρώσεις στο καθεστώς Λουκασένκο, ο οποίος κυβερνά τη Λευκορωσία με σιδηρά πυγμή από το 1994. Η επανεκλογή του το 2020 αμφισβητείται από τη διεθνή κοινότητα.

Τον Μάρτιο η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων εναντίον του Λευκορώσου προέδρου για διαφθορά και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER