Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη σήμερα (3/7) από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην υπόθεση που τον οδήγησε στην έξοδο υπάρχουν εξελίξεις.

Ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τον οποίο ο πρώην υπουργός είχε το επεισόδιο που τον μετέτρεψε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος σε ανεξάρτητο βουλευτή, υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορείται από τον υπάλληλο για εξύβριση και απειλή.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε πως ο εισαγγελέας έχει διατάξει προανακριτική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί κάποια αδικήματα.

«Κλήθηκε ο υπάλληλος και ζήτησε την ποινική δίωξη του συγκεκριμένου βουλευτή. Πολλοί θεωρούν πως δεν συνελήφθη γιατί τους απείλησε αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Οι αστυνομικοί θα καταθέσουν όλοι. Ανέφερε την βουλευτική ασυλία, και καλά έκανε γιατί κάποιοι μπορεί να μην τον αναγνωρίζουν. Είτε είναι κάποιος βουλευτής είτε όχι, αν μιλάμε για κατ’ έγκληση και δεν επιθυμείτε να υποβάλλετε μήνυση, δεν μπορούμε να προσαγάγουμε έναν άνθρωπο. Θα πρέπει να υπάρχει μήνυση από το θύμα. Ο υπάλληλος έχει κληθεί ήδη, όπως θα καταθέσουν και όλοι οι μάρτυρες, ο κ. Αυγενάκης αλλά και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στον σημείο».



megatv.com