Ορθοστασία και πολύωρη αναμονή κάτω από καυτό ήλιο, στάσεις χωρίς στέγαστρο. Συνωστισμός και πριν από την επιβίβαση και κατά τη διαδρομή. Η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αυτές τις ημέρες μοιάζει με εφιάλτη.

«Επιτρέπεται με 40 και με 45 βαθμούς να είναι ηλικιωμένοι να είναι άνθρωποι που πάνε για δουλειά μιάμιση ώρα στην στάση; Ξέρεις από τι ώρα περιμένουμε; 9 και 15 είναι 10 και 10 και δεν έχει έρθει», σχολιάζει επιβάτης.

Ο κλιματισμός σε κάποια από τα λεωφορεία δεν λειτουργεί ενώ σε κάποια άλλα δεν λειτουργεί σωστά όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι επιβάτες.

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Ακαδημίας, σε στάση όπου καθημερινά περιμένουν εκατοντάδες για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, δεν υπάρχει καν σκίαστρο.

Όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGA είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέτρα μακριά, όπου υπάρχει σκιά καθώς η αναμονή φθάνει πλέον, εξαιτίας των μειωμένων για το καλοκαίρι δρομολογίων τη μία ώρα. Όταν το λεωφορείο φτάσει…τρέχουν να το προλάβουν.

Άλλα και αν κάποιος καταφέρει να επιβιβαστεί, ίσα που χωράει να μπει…

Οι μαρτυρίες των επιβατών είναι χαρακτηριστικές της κατάσταση ς που επικρατεί.

«Μπορεί να περιμένουμε μια ώρα τώρα που έχουνε κόψει τα λεωφορεία παλιά περιμέναμε 15 λεπτά».

«Έχει κόσμο, τα πρωινά ειδικά δρομολόγια που πάνε στις δουλείες είναι γεμάτα και είσαι σαν σαρδέλες.//Κάποια λεωφορεία είναι για απόσυρση κάποια είναι μέσα τα καθίσματα που δεν μπορεί να καθίσει κόσμος θέλουν πέταμα βρώμικα].

Οι εικόνες στο εσωτερικό της λεωφορειακής γραμμής Α2 από το κέντρο της Αθήνας προς τη Βούλα είναι ενδεικτικές.

Στην «καρδιά» του καλοκαιριού και η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. Όσοι μετακινούνται με λεωφορεία κάνουν λόγο για πολύωρη αναμονή και δύσκολες συνθήκες.

Αναμονή που πρόκειται να αυξηθεί και άλλο καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το θερινό πρόγραμμα 2 που σημαίνει λιγότερα δρομολόγια.

« Ξεπούλησαν» τα κλιματιστικά

Υπό τον φόβο του καύσωνα που έρχεται, πολλοί σπεύδουν να αγοράσουν ανεμιστήρα η κλιματιστικό.

Το κλιματιστικό, ωστόσο δεν είναι λύση για όλες τις τσέπες. Με τις τιμές να ξεκινούν από τα 400 ευρώ οι ανεμιστήρες είναι η αμέσως επόμενη πιο οικονομική λύση.

Ο συνδυασμός κλιματιστικού και ανεμιστήρα είναι σύμφωνα με τους ειδικούς η καλύτερη λύση.megatv.com