Με σοβαρά τραύματα στο θώρακα, στο κεφάλι και τα πλευρά η 17χρονη παραμένει στο Αττικό, με τους γιατρούς να προσπαθούν να αποτρέψουν το μοιραίο. Ο κίνδυνος όμως δεν έχει περάσει και τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται κρίσιμα.

Η ανάλυση της εικόνες προκαλεί αποστροφή. Η 17χρονη όχι μόνο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε διάβαση, αλλά από αυτό το σημείο, χρειάστηκε να περάσουν 28 λεπτά μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο, με ορισμένα αυτοκίνητα να περνούν από δίπλα της, άλλα να σταματούν τελευταία στιγμή και να στρίβουν για να την αποφύγουν και περαστικούς να βλέπουν έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο στο δρόμο και να αδιαφορούν.

Το ρολόι στην κάμερα ασφαλείας δείχνει μία ώρα πίσω. Στις 05:18 χθες τα ξημερώματα είναι η στιγμή της παράσυρσης. Αμέσως μετά ένα όχημα την αποφεύγει για λίγα μόνο εκατοστά. Το ίδιο λεπτό βλέπουμε το μαύρο όχημα να σταματά, ο οδηγός να βλέπει την τραυματισμένη κοπέλα στο δρόμο και να φεύγει χωρίς να σταματήσει για να βοηθήσει και χωρίς να πάρει τηλέφωνο το ΕΚΑΒ για ασθενοφόρο.

Τα λεπτά περνούν και η αδιαφορία όλων στο σημείο συνεχίζεται με τρόπο προκλητικό. Περαστικοί και οδηγοί κοιτούν με απάθεια.

Η 17χρονη μένει πεσμένη και αβοήθητη στη Λεωφόρο Αθηνών. Έχει τις αισθήσεις της, αλλά δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Κάποια αυτοκίνητα στρίβουν και άλλα περνούν από το ίδιο ρεύμα. Κανείς από τους οδηγούς δεν κατεβαίνει για βοήθεια.

Στις 05:22, 4 λεπτά μετά την παράσυρση διακρίνονται περαστικοί να τρέχουν προς το σημείο… και ένα λεπτό αργότερα βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να κλείνει το δρόμο, για να προστατέψει την 17χρονη από επιπλέον χτυπήματα, που θα μπορούσαν να σταθούν μοιραία.

Το πρώτο περιπολικό στο σημείο φτάνει στις 05:34 τα ξημερώματα, δηλαδή 16 λεπτά μετά την παράσυρση της ανήλικης. Ο δρόμος κλείνει τρία λεπτά μετά, χωρίς όμως να έχει φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο.

Πάνω από την 17χρονη βρίσκονται πλέον άνθρωποι που προσπαθούν μάταια να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Είναι αδύνατον να την συνεφέρουν. Τα χτυπήματα είναι σοβαρά και το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει κρίσιμο για τη ζωή της.

Το ασθενοφόρο φτάνει 28 λεπτά μετά το σοβαρό ατύχημα. Στο σημείο επικρατεί αναστάτωση με τους έμπειρους διασώστες να προσπαθούν να συντηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες που υπήρχαν για να αντέξει η 17χρονη.

Το ασθενοφόρο θα φύγει με την τραυματισμένη κοπέλα, 3 λεπτά μετά την άφιξή του. 31 λεπτά δηλαδή μετά την παράσυρση της 17χρονης στη διάβαση.

Η επιτομή της ασυνειδησίας με τις έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού που χτύπησε και εγκατέλειψε την 17χρονη να παραμένουν άκαρπες. Απομακρύνθηκε σαν να μην συνέβη τίποτα, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να βρουν εικόνες από άλλες κάμερες ασφαλείας, ώστε να διαπιστώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του.

Οι εικόνες – σοκ στη Λεωφόρο Αθηνών παραμένουν στο προσκήνιο για δεύτερη μέρα, με μια σειρά από ερωτήματα για τη στάση των αυτοπτών μαρτύρων και για τις αστυνομικές έρευνες που παραμένουν άκαρπες, να τροφοδοτούν συζητήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Γιώργος Καλλιακμάνης: Και δεύτερο ΙΧ χτύπησε την 17χρονη

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι προκύπτει η πληροφορία από αυτόπτη μάρτυρα ότι εκτός από το πρώτο ΙΧ που παρέσυρε και παράτησε την 17χρονη, και ένα δεύτερο όχημα χτύπησε την κοπέλα την ώρα που κείτονταν στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για μία μαύρη Mercedes που φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο να ”γαντζώνει” την 17χρονη κάτω από το όχημα και στην συνέχεια  ο οδηγός κάνει όπισθεν για να την απεγκλωβίσει.



megatv.com