Ένα 17χρονο κορίτσι αιμόφυρτο στην άσφαλτο, μετά την σφοδρή παράσυρση από αυτοκίνητο και οχήματα να περνούν από δίπλα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ένας άνθρωπος χρίζει άμεσης βοήθειας.

Δεν είναι ένα και δύο. Τουλάχιστον 60 αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά προσπερνούν την άτυχη 17χρονη.

Κανείς δεν σταματά. Στη Λεωφόρο Αθηνών, ξημερώματα Τετάρτης, η ενσυναίσθηση εκτροχιάζεται.

Ο οδηγός ενός σκουρόχρωμου οχήματος, μάλιστα, σταματά μπροστά στην κοπέλα για μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως μετά κάνει όπισθεν και με έναν ελιγμό επιδεικτικά την προσπερνά.

Στο σημείο τα οχήματα διέρχονται με χαμηλή ταχύτητα σε δύο λωρίδες όμως και πάλι κανείς δεν σταματά.

Ο χρόνος περνάει βασανιστικά για την 17χρονη, που φαίνεται κάποια στιγμή να προσπαθεί και η ίδια να κινηθεί, αναζητώντας κάποια βοήθεια.

Με κάθε δευτερόλεπτο να είναι κρίσιμο για την υγεία της, περνούν 4 ολόκληρα λεπτά έως ότου περαστικοί βγουν στο δρόμο για να ανακόψουν την κυκλοφορία και ακολούθως ένα όχημα να σταματήσει κοντά, για να μην περάσει κι άλλος ασυνείδητος οδηγός και τη χτυπήσει.

Πεζός που την βλέπει από το πεζοδρόμιο πλησιάζει και σε σοκ τρέχει για να καλέσει σε βοήθεια.

«Ήταν ένας τρομακτικός θόρυβος, ένα μπαμ που ακούσαμε, νομίζαμε ότι ήταν τρακάρισμα. Δεν πιστεύαμε ότι ήταν ο ήχος που έκανε το αυτοκίνητο χτυπώντας την κοπέλα. Ακούγαμε φωνές ανθρώπων να ουρλιάζουν. Πρέπει να ήταν περαστικοί που φώναζαν στα αυτοκίνητα να σταματήσουν», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Κάτοικοι και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού παραμένουν σε σοκ, τόσο για το γεγονός ότι ο οδηγός εγκατέλειψε τοι 17χρονο κορίτσι όσο και για το ότι οι υπόλοιποι οδηγοί που περνούσαν από το σημείο κοιτούσαν το σώμα της και κανείς δεν σταματούσε.

Αρκετά λεπτά μετά μόνο ένα ασημί ΙΧ προσεγγίζει το σημείο. Κατευθυνόμενο ανάποδα στη λεωφόρο Αθηνών μπαίνει κάθετα μπροστά από το σώμα του κοριτσιού και κλείνει τον δρόμο. Το ασθενοφόρο φτάνει 28 λεπτά μετά.

«Η κίνηση που πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση είτε εμείς εμπλακούμε και χτυπήσουμε κάποιον είτε βρεθούμε σε ένα τέτοιο περιστατικό ως μάρτυρες ή πρώτοι που θα καταφτάσουμε είναι αμέσως να σταματήσουμε να διαφυλάξουμε το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο τραυματίας να βάλουμε ένα τρίγωνο προειδοποίησης. Και καλούμε το 112», εξήγησε ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης.

Ο οδηγός που χτύπησε και εγκατέλειψε την κοπέλα παραμένει ασύλληπτος.

megatv.com