Η στιγμή του ισχυρού σεισμού των 4,8 ρίχτερ στη Λέσβο. Πελάτης σε σούπερ μάρκετ πάει να πάρει κάτι από ένα ράφι και όλα τα προϊόντα πέφτουν στο έδαφος από τη δόνηση. Έντρομος ο πελάτης προσπαθεί να βρει κάπου να στηριχτεί.

Το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν σήμερα διπλό σε Λέσβο και Κρήτη.

Στη Λέσβο, η νέα σεισμική δόνηση έχει προκαλέσει ανησυχία. Είχαν προηγηθεί το Σάββατο οι δύο ισχυροί σεισμοί των 4,9 και 4,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ο πρωινός σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή.

«Είναι μια ζώνη η οποία έχει δώσει και στο παρελθόν αρκετά υψηλούς σεισμούς χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και από εκεί και πέρα να κοιτάζουμε μόνο τα στοιχεία της σεισμικότητας» σημείωσε ο σεισμολόγος Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάσης.

«Να αποφεύγουν τα σπίτια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα ή τα σπίτια τα οποία εκ νέου έχουν πάθει κάποιες μικρές ζημιές και κυρίως να προσέχουν τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο εκεί όπου εκδηλώνονται κατολισθήσεις έστω και με μικρού μεγέθους σεισμούς» συνέστησε ο σεισμολόγος, Ευθύμης Λέκκας.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Από τους σεισμούς του περασμένου Σαββάτου εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που ελέγχθησαν χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή χρειάζονται επισκευή.

Ο σημερινός σεισμός ευτυχώς δεν προκάλεσε ζημιές.

Ανησυχία για το ρήγμα της Κρήτης

Με μεγάλη προσοχη παρακολουθούν οι επιστήμονες την εξελιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Κρήτη.

«Δεν είναι καινούργιο το ρήγμα, είναι ρήγμα που έχει αποτυπωθεί , αυτό θεωρητικά μπορεί να φέρει μεγάλους σεισμούς αλλά σε καμία περίπτωση αυτοί οι σεισμοί έστω και αν είναι 5,5 και πιο πάνω δεν θα έχουν καμία επίπτωση στο χερσαίο τμήμα της Κρήτης» δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι στην Λέσβο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό.

megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER