Η σεζόν στο γρασίδι ξεκίνησε με το…αριστερό για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος στην πρεμιέρα του στην grass season αποκλείστηκε από τον Γάλλο και Νο52 του κόσμου, Αντριάν Μαναρινό με 4-6, 6-4, 6-2 μετά από 2 ώρες. 

Ο περσινός φιναλίστ τελείωσε την αναμέτρηση με 8 άσους (5 διπλά λάθη), αντιμετωπίζοντας  προβλήματα στο δεύτερο service (47%) το οποίο το χρειάστηκε αρκετές φορές στο παιχνίδι (15/32), την ίδια ώρα που ο Μαναρινό είχε 72% (26/36), αλλά το πιο καθοριστικό σημείο ήταν η αποτελεσματικότητα του Γάλλου στις ευκαιρίες για break (5/6). 

Στο 1ο set ο Μεντβέντεφ βρήκε πρώτος break (3-2), το οποίο πήρε άμεσα πίσω ο Μαναρινό (3-3), για να ακολουθήσει ένα ακόμα break από τον Μεντβέντεφ (4-3), αυτή τη φορά χωρίς ο Γάλλος να μπορεί να απαντήσει με το set να πηγαίνει στα χέρια του Ρώσου (1-0). 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Μαναρινό ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα (2-0), αλλά ο Μεντβέντεφ απάντησε γρήγορα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το καθοριστικό break για τον Γάλλο ήρθε στο 10ο game μετά από ένα εκπληκτικό ράλι κι ένα πολύ όμορφο τελείωμα με τον Μαναρινό να ισοφαρίζει σε 1-1. 

Στο decider set ο Μαναρινό παραχώρησε μόλις 5 πόντους στο service του βρίσκοντας break στο 4ο game (3-1) και σε συνδυασμό με ένα εύκολο hold προηγήθηκε με 4-1, για να σφραγίσει τη νίκη με ένα ακόμη break στο τέλος παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση του Τζόρνταν Τόμπσον με τον Μίλος Ράονιτς, οι οποίοι θα κλείσουν το πρόγραμμα του κεντρικού court. 

LIBEMA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr