Πρωταθλητής στο ATP 250 τουρνουά της Ολλανδίας αναδείχθηκε ο Ταλόν Χρίκσπουρ, επικρατώντας στον τελικό του Τζόρνταν Τόμπσον με ανατροπή στα set, 6-7(4), 7-6(3), 6-3, μετά από δύο ώρες και 35 λεπτά αγώνα.

Ο 26χρονος “γηπεδούχος” πραγματοποίησε το απόλυτο των νικών στη διοργάνωση της πατρίδας του, έχασε 3 set καθ’ οδόν για τον τίτλο, και με μία εντυπωσιακή επιστροφή έπειτα από δύο tie-break, έφτασε στην κορυφή.

Αυτή ήταν η τρίτη συμμετοχή του στο τουρνουά, και τις πρώτες δύο είχε αποκλειστεί στον 1ο και στον 2ο γύρο αντίστοιχα. Φέτος έκανε μία ονειρική πορεία, και μπορεί να ελπίζει σε κάτι πολύ καλό στη grass season του.

Αναφορικά με το παιχνιδι, στο 1ο set αμφότεροι ξεκίνησαν με break τις προσπάθειές τους, κράτησαν στο ακέραιο τις ισορροπίες, και εν τέλει έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, όπου μετά από 12 λεπτά ο 29χρονος Αυστραλός έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη, κερδίζοντας με επιμέρους σκορ 7-4 (7-6(4).

Στο 2ο μέρος, και πάλι βρήκαν από ένα break οι δύο φιναλίστ, τα οποία ήρθαν με μικρή χρονική απόκλιση στου δρόμου τα μισά για την ολοκλήρωση του set, το οποίο και αυτό διεκδίκησαν ξανά στο tie-break. Μετά από νέα ολιγόλεπτη “μάχη”, ήταν η σειρά του 26χρονου Ολλανδού να κερδίσει και να στείλει το ματς στο decider (7-6(3).

Εκεί, η απόλυτη ισοπαλία καλά κρατούσε μέχρι το 4ο game (2-2), καθώς από εκείνο το σημείο ο No38 του κόσμου κυριάρχησε στο κεντρικό κορτ, και με σερί 3/3 κερδισμένων games πήρε μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη και τον τίτλο (5-2). Στο φινάλε απλά διατήρησε τον έλεγχο, και έκλεισε το ματς στο 9ο game (6-3).






tennis24.gr