O Άλεξ ντε Μινόρ χρειάστηκε μία ώρα και 46 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Ούγκο Αμπέρ και με 7-6(4), 6-3 εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του ολλανδικού τουρνουά Libema Open, φτάνοντας στον 18ο ATP τελικό στην καριέρα του. 

Με τη νίκη αυτή ο Αυστραλός “κλείδωσε” το career high από την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα βρεθεί είτε στο Νο8 αν ηττηθεί στον τελικό, είτε στο Νο7 αν κατακτήσει τον 9ο τίτλο στην καριέρα του. 

Ο ντε Μινόρ, αν και προηγήθηκε με 4-0 κόντρα στον Γάλλο, ο οποίος νωρίτερα μέσα στην ημέρα ολοκλήρωσε τον προημιτελικό κόντρα στον Ολλανδό Χάις Μπράουερ, που είχε ξεκινήσει την Παρασκευή το βράδυ, με τον Αμπέρ να κατακτά τα επόμενα 5 games κάνοντας το 5-4. 

Μάλιστα ο Γάλλος και Νο16 του κόσμου είχε διπλό set-point στο αμέσως επόμενο game, με τον ντε Μινόρ να το σβήνει ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Αυστραλός πήρε προβάδισμα με 3/0, αλλά και πάλι ο Αμπέρ είχε απάντηση ισοφαρίζοντας σε 3/3. 

Από εκεί και πέρα ο ντε Μινόρ κατέκτησε τους 4 από τους επόμενους 5 πόντους και με 7/4 έκλεισε το set κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο set ήταν πιο “κλειστό” με τον ντε Μινόρ να φτάνει σε ένα καθοριστικό break στο 8ο game (5-3) και στη συνέχεια με ένα σχετικά δύσκολο hold να φτάνει στη νίκη με 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. 

Την Κυριακή ο Αυστραλός θα παίξει κόντρα στον Σεμπάστιαν Κόρντα, που είχε πιο εύκολο έργο, κερδίζοντας τον Ολλανδό Τάλον Χρίκσπουρ με 6-2, 6-4 σε 61 λεπτά.

Για τον Κόρντα αυτός είναι ο πρώτος τελικός στην καριέρα του σε γρασίδι και ο πρώτος μετά τον Σεπτέμβριο του 2023 και στοχεύει στον 2ο ATP τίτλο στην καριέρα του, σταματώντας το σερί χαμένων τελικών (0-4) από τον Οκτώβριο του 2022. 

Στον ημιτελικό ο Κόρντα πήρε προβάδισμα με 5-1 στο 1ο set, σπάζοντας δις το service του Χρίκσκπουρ (1-0 4-1), για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-2. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Χρικσπουρ βελτίωσε το service του, όμως ο Κόρντα βρήκε break στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε κάνοντας το 5-4 και στη συνέχεια με love-game σφράγισε την πρόκριση για τον τελικό. 





tennis24.gr