Την ώρα που η Λίβερπουλ στελεγχώνεται συνεχώς με νέο προσωπικό ενόψει της φυγής του Κλοπ, η ιδιοκτήτρια εταιρείας της FSG, προετοιμάζεται κι εκείνη για το μοντέλο της πολυϊδιοκτησίας με την προσθήκη του Πέδρο Μάρκες.

Η Λίβερπουλ από την στιγμή που έγινε γνωστό πως θα αποχωρήσει ο Γιούργκεν Κλοπ ξεκίνησε μία προσπάθεια να οργανώσει την επόμενη μέρα. Η επιστροφή του Μάικλ Έντουαρντς σήμανε την εκκίνηση στο νέο αυτό σχεδιασμό με τον ίδιο να δουλεύει για την έλευση νέων στελεχών στην ομάδα.

Όμως, οι «Ρεντς» δεν είναι οι μόνοι που προβαίνουν σε αλλαγές. Η FSG, η εταιρεία που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, έχει αποφασίσει να ξεκινήσει κι εκείνο το μοντέλο της πολυϊδιοκτησίας συλλόγων.

Παρ’ ότι δεν έχει ακόμη αποκτήσει κάποια νέα ομάδα, έχει ήδη αρχίσει να κλείνει συμφωνίες με ανθρώπους που θα δουλέψουν πάνω στο μοντέλο αυτό. Ένας απ’ αυτούς είναι ο τεχνικός διευθυντής της Μπενφίκα, Πέδρο Μάρκες.

Ο Πορτογάλος έχει δουλέψει ξανά στην Αγγλία όταν ήταν νεότερος ως Performance Analyst στην Μάντσεστερ Σίτι και αργότερα πήρε μία θέση σχετική με την προπονητική και την ανάλυση στο City Football Group, κάτι που αποδεικνύει πως έχει εμπειρία στο πως λειτουργούν τέτοιοι οργανισμοί.

Νωρίτερα είχε περάσει έξι χρόνια δουλεύοντας στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας σε θέσεις σχετικές με την προπονητική, την ανάλυση και την «στρατολόγηση» παικτών. Αφότου έφυγε από την Μάντσεστερ Σίτι, επέστρεψε στην Μπενφίκα όπου είχε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στις ακαδημίες της.



gazzeta.gr