Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο Mutua Madrid Open πέτυχε ο Τέιλορ Φριτς, που νίκησε τον Χούμπερτ Χουρκάτς με 7-6(2), 6-4, μέσα σε μία ώρα και 28 λεπτά στο Arantxa Sanchez Stadium, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο 26χρονος Αμερικανός δεν έχει χάσει ούτε set μέχρι τώρα στη Μαδρίτη, ενώ για 2η φορά βγαίνει νικητής από τη μάχη του tie-break. Αυτή είναι η 6η νίκη του στην clay season (6-2), και στόχος του είναι να πλησιάσει στο Top-10 μέσα από μία καλή πορεία στο τουρνουά.

Δεν έχει μαθηματικές ελπίδες να το καταφέρει αυτό για την ώρα, ακόμα και αν κατακτήσει τον τίτλο στην ισπανική πρωτεύουσα, ωστόσο το ταβάνι του είναι το No11. Παράλληλα νικά για 3η φορά τον Πολωνό στο Tour (3-1), και φτάνει στις 15 φετινές νίκες στο Tour (15-7).

Για να επικρατήσει σήμερα ο Φριτς χρειάστηκε 21 winners και 10 άσους, ενώ υπέπεσε σε 5 αβίαστα και μόλις ένα διπλό λάθος. Ο Χουρκάτς ήταν καλύτερος στις πρώτες στατιστικές (27-11), ωστόσο του κόστισαν τα 19 αβίαστα και το ένα διπλό σφάλμα.

Σημαντικός παράγοντας για τη νίκη του Αμερικανού ήταν ότι είχε 88% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, αλλά και 76% από το δεύτερο. Αξιοποίησε, επίσης, το μοναδικό BP του στο ματς, ενώ ο ίδιος δεν ήρθε ποτέ αντιμέτωπος με BP του Χουρκάτς.

Στα προημιτελικά της Μαδρίτης θ’ αντιμετωπίσει έναν εκ των Φρανσίσκο Σερούντολο και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, φιλοδοξώντας να βρεθεί στον τρίτο φετινό ημιτελικό του. Μόνο αν πάρει τον τίτλο μπορεί ν’ ανέβει θέσεις, ενώ κινδυνεύει με βαθμολογική πτώση μόνο αν ο Κάρεν Χατσάνοφ στεφθεί πρωταθλητής, και ο ίδιος δε βρεθεί στον τελικό.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr