Μετά τη Βαρκελώνη ο Ράφα Ναδάλ είναι πολύ πιθανό να συναντήσει ξανά τον Άλεξ ντε Μινόρ και στη Μαδρίτη, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο, στον 1ο γύρο, του…16χρονου Αμερικάνου και Νο128 στον κόσμο, Ντάργουιν Μπλαντς, ο οποίος εξασφάλισε wild card για να αγωνιστεί στη Μαδρίτη. 

Μάλιστα η διαφορά ηλικίας, 21 χρόνια και 117 ημέρες, θα είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα σε δύο παίκτες σε ATP Masters 1000 (από το 1990) ξεπερνώντας τα 18 χρόνια και 344 ημέρες μεταξύ του Πιτ Σάμπρας και του Τζίμι Κόνορς στο Miami Open. 

 Σε περίπτωση που ο Ναδάλ επικρατήσει τότε στον 2ο γύρο θα βρει μπροστά του τον ντε Μινόρ, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, από τον οποίον ηττήθηκε με 7-5 6-1 στον 2ο γύρο της Βαρκελώνης. 

Αν ο Ναδάλ μπορέσει και ξεπεράσει αυτό το δύσκολο εμπόδιο τότε θα βρει μπροστά τους έναν εκ των Πέδρο Κατσίν, Σεμπάστιαν Όφνερ και Φράνσις Τιάφο, ενώ στους “16” μπορεί να τον δούμε να αγωνίζεται κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Εφόσον ο 5 φορές πρωταθλητής στη Μαδρίτη καταφέρει και κάνει το θαύμα να φτάσει μέχρι προημιτελικά, υποψήφιος αντίπαλος είναι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ και στη συνέχεια ο Γιάνικ Σίνερ. Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο και μάλιστα τόσο νωρίς, είναι απλά σενάριο ίσως και επιστημονικής φαντασίας…



tennis24.gr