Ο Κάρλος Αλκαράθ κέρδισε τη μάχη με το χρόνο προκειμένου να είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Mutua Madrid Open το οποίο ξεκινάει την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης είναι δύο συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής της διοργάνωσης (2022-23) και στοχεύει να γίνει ο πρώτος τενίστας στην ιστορία του θεσμού που κατακτά τρεις συνεχόμενους τίτλους στη Μαδρίτη.

Ο 20χρονος Ισπανός αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί χέρι που του στέρησε τη συμμετοχή στα δύο πρώτα μεγάλα τουρνουά της ευρωπαϊκής χωμάτινης περιόδου σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, όμως φαίνεται πως τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να μπει στην κληρωτίδα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την κλήρωση, το Νο2 του ταμπλό θα περιμένει στο 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης Σεφτσένκο-Ρίντερκνες ενώ ο επικίνδυνος στο χώμα, Λορένζο Μουζέτι είναι ο πιθανότερος αντίπαλός του στον 3ο γύρο.

Στη φάση των “16” ο Καρλίτος ενδέχεται να συναντήσει τον πρωταθλητή του BMW Open στο Μόναχο, Ζαν Λενάρντ Στρουφ τον οποίον είχε κερδίσει στον περσινό τελικό του Madrid Open ή το Νο13 του ταμπλό, Ούγκο Ουμπέρ.

Στα προημιτελικά της Μαδρίτης, ο Αλκαράθ διασταυρώνεται με τους 7-Ρούμπλεφ και 11-Ρούνε, πριν το πιθανό ραντεβού με τον 4-Αλεξάντερ Ζβέρεφ στα ημιτελικά.

O Αλκαράθ έδωσε το παρόν στην κλήρωση της διοργάνωσης το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μαδρίτη, μαζί με την υπερασπίστρια του τίτλου στις γυναίκες, Αρίνα Σαμπαλένκα.

 

MUTUA MADRID OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

 





tennis24.gr