Στο τελευταίο του παιχνίδι ως…teenager καθώς την Παρασκευή (5/5) κλείνει τα 20 χρόνια ζωής, ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν εντυπωσιακός τη στιγμή που έπρεπε επικρατώντας του Κάρεν Χατσάνοφ με 6-4, 7-5 μετά από μία ώρα και 50 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Madrid Open για 2η σερί χρονιά. 

Με αυτή τη νίκη ο Αλκαράθ έφτασε τις 19 συνεχόμενες σε ισπανικό έδαφος, αλλά και τις 36 σε ATP Masters 1000, ενώ παράλληλα βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ στο χώμα φτάνοντας τις 17 νίκες (17-1). 

Κλειδί για την πρόκριση του Αλκαράθ ήταν αναμφίβολα το 2ο set εκεί που βρέθηκε πίσω με 5-2, ωστόσο με 5 συνεχόμενα κερδισμένα games έφτασε στη νίκη εξασφαλίζοντας το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τα ημιτελικά της Μαδρίτης. 

Ο Ισπανός τελείωσε το παιχνίδι κερδίζοντας το 77% των πόντων από το πρώτο service (37/48), σημείωσε 29 winners και 26 αβίαστα λάθη, ήταν αρκετά αποτελεσματικός πάνω στο φιλέ (11/16), ενώ είχε και 3/6 break-points. 

Στο 1ο set ο Αλκαράθ χρειάστηκε ένα break (4-3), αλλά κι ένα σημαντικό hold στο αμέσως επόμενο game (έσβησε break-point) για να πάρει το προβάδισμα με 1-0 μετά από 50 λεπτά. 

Στο 2ο σκέλος του προημιτελικού ο Χατσάνοφ έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα βρίσκοντας break στο 4ο game (3-1) το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά κάνοντας το 4-1. Μάλιστα ο Ρώσος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό μομέντουμ φτάνοντας δύο φορές κοντά στο break και στο επόμενο service-game του Αλκαράθ, ο οποίος κράτησε το service του με μεγάλη δυσκολία μειώνοντας σε 4-2.

Ο Χατσάνοφ συνέχισε να σερβίρει με μεγάλη συνέπεια στο 2ο set φτάνοντας στο 5-2, όμως αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο τουρνουά. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αλκαράθ ήταν μαγικός και με 5 σερί games έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Μπόρνα Τσόριτς και Ντάνιελ Αλτμάιερ οι οποίοι θα αγωνιστούν στο τελευταίο παιχνίδι του σημερινού προγράμματος (περίπου 22:30 GR).

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr