Οι διοργανωτές του Madrid Open παρουσίασαν τον νέο τρόπαιο της διοργάνωσης, το οποίο θα επανασχεδιάζεται πλέον κάθε χρόνο, κρατώντας τη δέσμευσή τους ότι ο σχεδιασμός θα συνδυάζει την τέχνη με τον αθλητισμό. 

Το νέο τρόπαιο που θα σηκώσουν οι πρωταθλητές σε γυναίκες και άνδρες στο Manolo Santana στις 6 και 7 Μαΐου αντίστοιχα, έχει σχεδιαστεί από τον Ισπανό καλλιτέχνη, Ντέβιντ Ροντρίγκεζ Καμπαγιέρο και ονομάζεται…Αγών (Agon). 

“Σημαίνει ανταγωνισμός. Αντιπροσωπεύει την ανταγωνιστικότητα μεταξύ δύο ατόμων, αλλά με κώδικα τιμής, που χρησιμοποιήθηκε στην κλασική Ελλάδα για τον αθλητισμό και τους αγώνες. Εκτός από τον αθλητισμό όμως χρησιμοποιήθηκε και στον δημόσιο λόγο, τη δικαιοσύνη και την πολιτική ζωή.”, σχολίασε ο Ροντρίγκεζ Καμπαγιέρο. 

Το τρόπαιο αποτελείται από ένα οβάλ σχέδιο και μια σφαίρα που αντιπροσωπεύουν τη ρακέτα και την μπάλα αντίστοιχα, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και το εσωτερικό του είναι επικαλυμμένο από πηλό το οποίο συμβολίζει την επιφάνεια των courts που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες. 

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν το φετινό τρόπαιο που έχει άρωμα Ελλάδας θα καταλήξει και σε ελληνικά χέρια…
tennis24.gr