Ο Αλεχάνδρο Ταβίλο ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την εβδομάδα του στη Μαγιόρκα με τον Χιλιανό να επικρατεί στον τελικό του Σεμπάστιαν Όφνερ με 6-3, 6-4 μετά από 76 λεπτά κατακτώντας τον 1ο τίτλο καριέρας στο γρασίδι, τον 2ο ATP στην καριέρα του και τους δύο τη φετινή σεζόν, ενώ έγινε ο πρώτος Χιλιανός που κατακτά τίτλο σε αυτήν την επιφάνεια στην εποχή των όπεν.

Ο Νο24 του κόσμου έδειξε για μία ακόμη φορά συνέπεια στο service του, κερδίζοντας το 86% των πόντων πίσω από το πρώτο (31/36), έσβησε και τα 3 break-points του Όφνερ, ενώ από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε τις 2 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

Λίγο αργότερα ο Ταβίλο προσπάθησε να κάνει το νταμπλ στο τουρνουά παίζοντας και στον τελικό του διπλού, ωστόσο έχοντας ως παρτενέρ τον Ντιέγκο Χιλδάγο (Εκουαδόρ) ηττήθηκαν από τους Τζούλιαν Κας (Μ. Βρετανία) και Ρόμπερτς Χάλγουεϊ (ΗΠΑ) με 6-4, 6-4. 

Στον τελικό του μονού ο Ταβίλο βρήκε break στο 6ο game κάνοντας το 4-2, ενώ στη συνέχεια κρατώντας εύκολα το service του έφτασε στο 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Στο 2ο σκέλος του τελικού, ο Χιλιανός μετά από ένα μεγάλο hold, όπου έσβησε διπλό break-point (15/40) στη συνέχεια βρήκε ο ίδιος break κάνοντας το 5-4. 

Αμέσως μετά πήρε τις μπάλες στα χέρια όπου μετά από 3 championship-points και ένα σβησμένο break-point έφτασε στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου λίγο πριν από την πρεμιέρα του στο Wimbledon. 

O Ταβίλο έχει μια αρκετά δύσκολη πρεμιέρα (Τρίτη) κόντρα στον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς, ενώ ο Όφνερ θα παίξει τη Δευτέρα όπου θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Αλεκσάνταρ Βούκιτς. 

MALLORCA CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr