O Αλεχάνδρο Ταβίλο συνεχίζει την εξαιρετική του σεζόν με τον Χιλιανό και Νο24 του κόσμου να φτάνει στον τελικό της Μαγιόρκα επικρατώντας του Γκαέλ Μονφίς με 2-6, 6-2, 7-6(3) μετά από μία ώρα και 56 λεπτά στον ημιτελικό της Παρασκευής. 

Ο Μονφίς με δύο break έκανε ιδανικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, ωστόσο στη συνέχεια ο Ταβίλο απάντησε με τον ίδιο τρόπο, σπάζοντας δύο φορές το service του Γάλλου, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Τα πάντα κρίθηκαν στο tie-break του 3ου set κι αφού νωρίτερα ο Ταβίλο είχε φτάσει σε μεγάλο hold σβήνοντας διπλό break-point του Μονφίς (3-2).

Στο tie-break o Μονφίς πήρε πίσω το mini-break του Ταβίλο κάνοντας το 2/2, όμως από εκεί και πέρα ο Χιλιανός κατέκτησε τους 5 από τους τελευταίους 6 ποντους και με 7/3 έκλεισε το ματς, αλλά και μια θέση στον τελικό του τουρνουά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Νο54 του κόσμου, Σεμπάστιαν Όφνερ, ο οποίος κατάφερε να λυγίσει τον εξαιρετικό Πολ Τζαμπ, που στα προημιτελικά έκανε τη μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας τον Νο1 του ταμπλό, Μπεν Σέλτον, με τον Αυστριακό να φτάνει στον πρώτο ATP τελικό στην καριέρα του.

Να σημειωθεί ότι ο Ταβίλο θα αγωνιστεί και στον τελικό του διπλού εκεί όπου μαζί με τον Ντιέγκο Χιλδάγο θα αντιμετωπίσουν τους Τζούλιαν Κας (Μ. Βρετανία) και Ρόμπερτς Γκάλγουεϊ (ΗΠΑ).

Ο Όφνερ επικράτησε με 6-4, 7-5 μετά από 73 λεπτά αγώνα, σταματώντας στου 15 άσους (ένα μόλις διπλό λάθος), έσβησε και τα 2 break-point του Βρετανού, ενώ ο ίδιος αξιοποίησε τις 2 από τις 3 ευκαιρίες για break, μία σε καθε set φτάνοντας στη πρόκριση. 

MALLORCA CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr