Το Μαυροβούνιο είναι ο πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας στο EuroBasket 2023 και η σέντερ Νατάσα Μακ μιλάει στο Gazzetta για την κόντρα απέναντι στη Μαριέλλα Φασούλα, αλλά και το παρελθόν της όταν αποφάσισε να τα παρατήσει και να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο πουλερικών!

Αποστολή στο Τελ Αβίβ: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Ποιος είπε ότι μόνο οι ανδρικές Εθνικές ομάδες αρέσκονται να αγωνίζονται με νατουραλιζέ αθλητές; Η Εθνική Γυναικών του Μαυροβουνίου επιστράτευσε την Νατάσα Μακ, μία σέντερ με εμπειρία στο WNBA, με μία απίστευτη ιστορία πίσω από την ενασχόλησή της με το μπάσκετ.

Και φυσικά την αθλήτρια που θα τα… βάλει με τη Μαριέλλα Φασούλα στο εναρκτήριο ματς του EuroBasket 2023 την Πέμπτη (15/6, 12:15, live από το Gazzetta).

«Έλαβα μία πρόσκληση να κάνω προπονήσεις με την ομάδα, μου άρεσε, είμαι ενθουσιασμένη γιατί είναι η πρώτη μου φορά. Και υποθέτω για να είμαι εδώ, είμαι αρκετά καλή για να παίξω μαζί τους. Είναι υπέροχο, μπορείς να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, νέες κουλτούρες, διαφορετικά φαγητά και σου ανοίγει τα μάτια σε νέες επιλογές και νέες ευκαιρίες.

Προσέχουν κάθε λεπτομέρεια, κάθετι μικρό μετράει και αυτά είναι που συνθέτουν τα μεγάλα πράγματα. Και πρέπει να κάνεις ξανά και ξανά με τους προπονητές και αυτό το λατρεύω, γιατί τα κάνεις μέχρι να γίνουν σωστά. », εξήγησε η Μακ μιλώντας για την επιλογή της πολιτογραφηθεί… Μαυροβούνια.

«Δεν πρέπει να φάω… προσποιήσεις από τη Φασούλα»

Οι συμπαίκτριες της κάνουν ό,τι μπορούν για να την κάνουν αν αισθανθεί δική τους. Σε κάθε πιθανή ευκαιρία την αποκαλούν «ντράγκισα», με τη μετάφραση να παραπέμπει σε κάτι όμορφο.

Η αλήθεια είναι πως η Μακ στο παρκέ μόνο «όμορφη» δεν θέλει να είναι. Σκοπός της είναι να περιορίσει την αντίπαλό της και στο ματς της πρεμιέρας αυτή θα είναι η Μαριέλλα Φασούλα.

«Είδαμε βίντεο για την Ελλάδα. Εγώ θα αντιμετωπίσω την Φασούλα. Είναι μία καλή αθλήτρια στο ποστ, ξέρει πως να χρησιμοποιήσει το σώμα της για να βρει χώρο, χρησιμοποιεί πολλές προσποίησεις για να ξεφορτωθεί όσες επιχειρήσουν να την μπλοκάρουν. Πρέπει να μελετήσω το παιχνίδι της και να μην… φάω τις προσποίησεις», είπε η Μακ.

Σε ένα εργοστάσιο ξεπουπουλιάζοντας κοτόπουλα…

Η 25χρονη σέντερ μπορεί να έχει φτάσει στο επίπεδο να παίζει στο WNBA και το EuroBasket, αλλά πριν από μερικά χρόνια τίποτα απ’ αυτά δεν ήταν σίγουρο.

Βλέπετε, όταν άφησε το Λύκειο για το Πανεπιστήμιο δεν άντεξε. Τα παράτησε. Και βρήκε δουλειά σε ένα εργοστάσιο πουλερικών. Με δουλειά να ξεπουπουλιάζει τα πτηνά.

«Είναι αλήθεια. Πήγα στο Πανεπιστήμιο, δεν μπορούσα να διαχειριστώ τη μετάβαση από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο και τα παράτασα. Είπα “τέλος το μπάσκετ για εμένα”. Οπότε δούλευα σε ένα εργοστάσιο κοτόπουλων. Ήμουν 18-19 ετών. Όταν άρχισα να δουλεύω εκεί, άλλαξα γνώμη. Δεν ήθελα να μυρίζω άλλο σαν κοτόπουλο. Είπα “φέρτε μου μία μπάλα” και άρχισα να παίζω ξανά και δεν κοίταξα πίσω», είπε η Μακ.

Και πρόσθεσε για την παρούσα θέση της: «Υπάρχει για όλους ελπίδα, ειδικά αν έχεις ανθρώπους να πιστεύουν σε εσένα και φυσικά να πιστεύεις στον εαυτό σου. Τίποτα δεν είναι αδύνατο».



gazzeta.gr