Οι Αβρααμ και Τζόελ Γκλέιζερ δεν ήταν τόσο πρόθυμοι να πουλήσουν σε αντίθεση με τους Μπράιαν, Έντουαρντ και Κέβιν. Γενικά, οι συνομιλίες με τον Σεΐχη δεν ήταν αρμονικές. Μάλιστα, οι εκπρόσωποί του ειδικά στις αρχές εισέπραξαν μία διστακτικότητα από την οικογένεια Γκλέιζερ στο να πουλήσει. Για τον δεύτερο γύρο των προσφορών υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη.

Όσοι μιλούσαν εκ μέρους του Σεΐχη αρχικά ισχυρίστηκαν ότι είχε γίνει μια νέα προσφορά, αλλά στη συνέχεια είπαν δεν ισχύει πια. Πως αποσύρθηκε αυτή η πρόταση; Και αυτό συνέβη όταν ικανοποιήθηκε ένα αίτημα του Ράτκλιφ για να έχει περισσότερο χρόνο. Η εταιρεία του Βρετανού ζήτησε και πήρε παράταση 12 ωρών.

Αμφιβολίες υπήρξαν και ως προς στην τρίτη προσφορά του Σεϊχη Αλ Τανί. Άλλες πηγές μιλούν για πάνω από 5 δις λίρες και άλλες για ποσό που ήταν μικρότερο. Η πλευρά του Σεΐχη στους όρους της ως προς την πρότασή τη είχε και το να καλύψει το χρέος των 535,7 εκατομμυρίων λιρών

Οι αντιπαραθέσεις και σε παρασκηνιακό επίπεδο ήταν αρκετές. Μια πηγή επίσης ισχυρίστηκε πως ο Σεϊχης θα έπρεπε να είχε κάνει συνάντηση με τους Γκλέιζερς τουλάχιστον μία φορά. Ίσως η νέα προσφορά ήταν μια προσπάθεια να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα.

Αντιθέτως, ως προς την πλευρά του Ράτκλιφ σχεδόν τα πάντα αντιμετωπίστηκαν θετικά. Επίσης ο Ράτκλιφ έχει ήδη τσεκαριστεί και ελεγχθεί από τότε που είχε κάνει προσφορά για την Τσέλσι. Με τη λονδρέζικη ομάδα όμως είχε κάνει προσφορά πολύ καθυστερημένα.

Το κρίσιμο σκέλος είναι η ύπαρξη των τρίτων προσφορών. Ο Σεΐχης δεν υλοποίησε τη δέσμευσή του για παραπάνω χρήματα. Μάλιστα για τον Ράτκλιφ υπήρξε μία πληροφορία πως θα διευκόλυνε τα αδέρφια Αβρααμ και Τζόελ, επιτρέποντάς τους να κρατήσουν την πλειοψηφία των μετοχών παρά την εξαγορά.

Το ότι η πρόταση του Ράτκλιφ αποτιμά τις μετοχές της Γιουνάιτεντ με ένα μεγαλύτερο ποσό από τον Σεΐχη δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν. Έχει μεγαλύτερη ευελιξία να πληρώσει περισσότερα ανά μετοχή, επειδή δεν σχεδιάζει να αγοράσει αμέσως το 100% των μετοχών και ούτε να εξοφλήσει το χρέος.

Η προσφορά θα αφορά περίπου το 51% του συλλόγου που εάν η συνολική αξία της Γιουνάιτεντ είναι 6 δις. λίρες θα ήταν στα 3,06 δις λίρες. Ο Ράτκλιφ είχε την πρόθεση να αγοράσει τις μετοχές των τεσσάρων αδελφών που θέλουν να πουλήσουν. Και μάλιστα σε μία τιμή που ισοδυναμεί με 3,25 δολάρια ανά μετοχή. Με αυτήν την εκδοχή οι Αβρααμ και Τζόελ θα μπορούσαν να κρατήσουν ένα 20% των μετοχών και να μείνουν με αυτόν τον τρόπο στον σύλλογο έως την πλήρη εξαγορά από την INEOS.

Η τιμή της μετοχής είχε βρεθεί κάτω από τα 20 δολάρια για ένα δεκαπενθήμερο, σημαντικά χαμηλότερη από τα 27 δολάρια τον Φλεβάρη. Μάλιστα οι επενδυτές είχαν χάσει σταδιακά την πίστη τους στην προοπτική του να λάβουν ποτέ μια νέα και καλή ή βελτιωμένη προσφορά για τις μετοχές τους.

gazzeta.gr