«Υπάρχει η αίσθηση πως μας λείπουν ορισμένα στοιχεία. Οι εμφανίσεις μας, η επιιθυμία, η πείνα ίσως δεν είναι στα επίπεδα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια». Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Γκουντογκάν, άνοιγε το παράθυρο στο κοινό, έριχνε φως στα ζιζάνια που έτρωγαν τη Μάντσεστερ Σίτι, στιγμές μετά τη «χειρότερη βραδιά» του Πεπ Γκουαρδιόλα στη θητεία τους στους Πολίτες στον τίτλο που ο ίδιος ο Καταλανός έδωσε σε εκείνο βράδυ στο «St’ Mary’s».

Η ομάδα του είχε ηττηθεί στο League Cup από τη Σαουθάμπτον των χιλίων προβλημάτων και του Νέιθαν Τζόουνς, από ένα σύνολο παικτών που όδευε προς τον υποβιβασμό. Αλλά δεν ήταν το 2-0 το πρόβλημα, δεν ήταν αποκλεισμός. Ήταν όλα τα υπόλοιπα. Η στάση των παικτών την οποία περιέγραψε όσο καλύτερα γινόταν ο αρχηγός της ομάδας, μιας ομάδας που ήταν φανερό πως φέτος θα κληθεί να εξελιχθεί αλλά στην αλλαγή τα έβρισκε σκούρα.

Μόλις τρεις μέρες μετά, οι Πολίτες ηττήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα στην έδρα της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ με εκείνη τη σοκαριστική ανατροπή. Και μπορεί το επόμενο παιχνίδι να τους είδε να επιστρέφουν στις νίκες, επικρατώντας 4-2 της Τότεναμ, όμως ο Πεπ ένιωσε την ανάγκη να χτυπήσει δημόσια το καμπανάκι στους παίκτες του μετά το παιχνίδι.

«Θέλω να δω ξανά την ομάδα μου, δεν την αναγνωρίζω. Θέλω μια αντίδραση από όλους. Το πώς θα ανάψω ξανά τη φλόγα είναι δικό μου καθήκον. Όμως αν παίξουμε έτσι με την Άρσεναλ δεν υπάρχει περίπτωση να μη μας διαλύσει», θα πει μετά το παιχνίδι και λίγο καιρό αργότερα θα αποδειχθεί πως προσωποποίηση των σκέψεών του αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του.

Εντελώς ξαφνικά, ο Καταλανός «τελειώνει» τον Ζοάο Κανσέλο, τον στέλνει δανεικό στην Μπάγερν και κλείνει στο μπαούλο την γκρίνια του Πορτογάλου για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής, συνέπεια της κακής του στάσης, της αφ’υψηλού αντιμετώπισής του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BETSHOP - NOVIBET - PAMESTOIXIMA

Ο Πεπ μεσούσης της σεζόν αφήνει την ομάδα με μόλις ένα καθαρό μπακ, τον Κάιλ Γουόκερ, μα κερδίζει τα αποδυτήριά του ξανά, δείχνει ποιος ορίζει τα πράγματα. Η Άρσεναλ είναι πάντα πρώτη μα σιγά σιγά η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει να αφήνει πίσω της την προβληματική εικόνα. Η… χειρότερη βραδιά του Πεπ και η αποχώρηση του Κανσέλο μοιάζουν με τη χορδή του τόξου που λυγίζει προς τα πίσω πριν απελευθερώσει το βέλος με ορμή. Σαν απαραίτητη στάση πριν την απόλυτη επιτάχυνση.

gazzeta.gr